U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok, organizirano je stručno studijsko putovanje u Colorno i Pollenzo u razdoblju od 03.05.2023. do 07.05.2023.
U okviru putovanja posjetili smo Međunarodnu školu talijanske kuhinje (ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana) u Colornu, Sveučilište gastronomskih znanosti (UNISG – Università degli Studi di Scienze Gastronomiche) u Pollenzu i Eataly – lanac talijanskih tržnica koji se sastoji od autentičnih talijanski proizvoda, restorana i tečajeva kuhanja.
Upoznali smo koncept Slow food-a – organizaciju koja promovira korištenje lokalnih namirnica i tradicionalno kuhanje, čiji je osnivač Carlo Petrini.
Na stručnom putovanju je kao predstavnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sudjelovala Ema Simunović, Stručna suradnica u Centra za projekte.
09.05.2023.
/ Vijesti / EU projekti
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter