Alumni

Ako ste diplomirali, magistrirali ili doktorirali na FMTU-u postanite član Alumni FMTU-a!

Bivši studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu njegovi su ambasadori i poslije studija svojim znanjem i iskustvom promiču ugled ugostiteljsko-turističke struke i time aktivno sudjeluju u razvoju cjelokupnog gospodarstva zemlje.

Kroz našu Udrugu Alumni želimo povezati nekadašnje kolege-studente međusobno te njegovati i održavati odnose bivših studenata sa svojim fakultetom.

Želimo vas informirati o vrijednim aktivnostima Fakulteta i Alumnija, pomoći Vam da i dalje učite i rastete te da kroz povezivanje ponosno gradite uspješnu mrežu s Vašim kolegama.

To možemo ako znamo tko ste, gdje ste, gdje radite i što ste postigli.

Uključite se u rad Udruge!

Osim što ćemo se družiti, dalje učiti i pratiti aktivnosti Fakulteta, možemo zajednički aktivno pomoći svojim budućim kolegama, današnjim studentima da lakše odaberu životni put i karijeru, a svom Fakultetu da i nadalje gradi znanje, struku i praksu koju smo odabrali kao svoj životni poziv!

Magistrirala sam i doktorirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te su mi dobivena znanja bila odlična podloga za poslovnu karijeru direktora operacija, a zatim i direktora prodaje, marketinga i razvoja za kampove Valamar Riviere d.d. te daljnji znanstveni rad. Duboko vjerujem da su povezivanjem Fakulteta kao rasadnika znanja i njegovih bivših studenata kao izvora iskustva iz prakse, put osobnog uspjeha pojedinca, ali i gospodarstva kao cjeline. Postanite član Udruge Alumni da se bolje upoznamo i lijepo družimo, da više surađujemo, da možemo učiti jedni od drugih, ali i pomoći jedni drugima u poslu i u životu!”

Srdačno, Vaša
Josipa Cvelić Bonifačić,
Predsjednica Udruge Alumni FMTU


Poštovani i dragi članovi Alumnia Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,

dozvolite mi da Vas u ime svih zaposlenika pozdravim te Vam se zahvalim na doprinosu razvoja našeg Fakulteta. Vjerujem da ćete kao ponosni članovi našeg Alumnija biti podrška u daljnjem razvoju Fakulteta te poticati sve aktivnosti povezivanja Fakulteta s gospodarstvom.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu jedina je sveučilišna institucija u Hrvatskoj u potpunosti orijentirana edukaciji i istraživanju u području turizma,  ugostiteljstva i održivog razvoja. Svojim djelovanjem aktivno pridonosi stručnom i znanstvenom razvoju turizma i ugostiteljstva, održivom razvoju turizma te implementaciji UNWTO globalnog etičkog kodeksa za turizam. Poticanjem svoje društvene uloge, jača okruženje u kojem djeluje te dugoročno potiče razvoj vlastitih kadrova kao i vlastito pozicioniranje.

Suradnja s gospodarstvom izuzetno je bitna kako za unaprjeđenje nastavnih aktivnosti svih  razina studijskih programa, tako i za proces znanstveno-istraživačkog rada. Alumni FMTU-a zasigurno doprinosi  suradnji i povezanosti s gospodarstvom, ali je i jedan od ključnih dionika u radu Centra za karijere i stručnu praksu Fakulteta. Pored toga, Vi ste nam velika podrška u unaprjeđenju studijskih programa, budući da zajedno s Vama želimo kontinuirano provjeravati atraktivnost i svrsishodnost ishoda učenja preddiplomskih i diplomskih studija, kako bi ostali konkurentni na tržištu obrazovanja. Zahvaljujući Vama doznajemo koliko su naši diplomanti kompetentni te uz pomoć Vas promptno poboljšavamo studijske programe i usklađujemo ih s zahtjevima turističko-hotelskog gospodarstva u Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo veselimo se kada nam dođete kao gosti predavači te našim studentima predstavite Vaše dosadašnje iskustvo i kao studenta i kao uspješnog dionika u gospodarstvu.

Fakultet će nastojati kontinuirano nadograđivati bazu članstva te putem društvenih mreža održavati kontakte sa sadašnjim i budućim članovima, organizirajući za Vas razne aktivnosti. Osim aktualnih tematskih predavanja koje će Fakultet organizirati za sve članove, na raspolaganju Vam je i čitav niz programa cjeloživotnog obrazovanja za uspješniji razvoj Vaše profesionalne karijere. Cjeloživotnim obrazovanjem možemo spremniji dočekati sve izazove, krize i turbulencije koje odlikuje turizam. Naime, turizam u Hrvatskoj treba kadrove koji će pored stručnih i digitalnih kompetencija posjedovati i emocionalnu inteligenciju,  poznavati strane jezike, učinkovito djelovati u različitim timovima, biti kreativni, inovativni, sposobni kritički i analitički razmišljati, etično prosuđivati i nadasve biti društveno odgovorni. Stoga, ulažite u svoje znanje, povećavajte kompetencije i unaprjeđujte Vaše talente. Šaljite poruku pravednosti i budite jasnoga stava da je neznanje neprihvatljivo. Ulažite u svoje daljnje obrazovanje, jer samo je jedna stvar dugoročno skuplja od obrazovanja, a to je ne obrazovati se!

prof. dr. sc. Sandra Janković
Dekanica

Ivan Arambašić
direktor Sektora korporativnih poslova – Hrvatska turistička zajednica 

Snježana Baljak
direktorica Wellness hotela Aurora, Mali Lošinj

Nikola Karamarko
direktor i vlasnik Karamarko Consultinga d.o.o. za upravljanje razvojem i poslovanjem u hotelijerstvu i turizmu

Ivana Maltar
direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude – Hrvatska turistička zajednica

David Poropat
potpredsjednik za operacije Valamar Riviere d.d.

Ante Žarković
voditelj Službe za financije, nadzor i IT u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice

dr.sc. Dubravka Vlašić, izvanredna profesorica

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
Primorska 42, P.P. 97, 51410 Opatija, Hrvatska
Telefon: ++385 51 294 881
Telefax: ++385 51 292 945 
E-mail: alumni@fthm.hr

Online pristupnica

 • ALUMNI OPEN DAY

  Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji dana 25.06.2021. godine se po prvi put održao susret bivših studenata odnosno alumnia. Događaj je organiziran pod nazivom: „ALUMNI OPEN DAY“ s ciljem poticanja povezivanja bivših studenata i Fakulteta. Bivši studenti Fakulteta danas obnašaju brojne odgovorne funkcije u turizmu kako u cijeloj Hrvatskoj tako i […]

  Pročitaj više

 • 8. studijsko putovanje

  Udruga ALUMNI FMTU realizirala je 4. i 5.05.2019. godine svoje 8. Studijsko putovanje pod nazivom “Šibenik na ALUMNI način!” Detalje izleta možete vidjeti ovdje.

  Pročitaj više

 • 7. studijsko putovanje

  Udruga ALUMNI FMTU organizirala je i realizirala svoje 7. Studijsko putovanje pod nazivom Outdoor Experience. Naše druženje započelo je u Hotelu Rajna u Starigradu – Paklenica gdje nas je ugostio naš bivši student Marin Marasović u čijem smo aranžmanu krenuli na „Velebit Foto Safari“. Uz ugodno druženje program je uz šetnje, obuhvatio obilazak Tulovih greda […]

  Pročitaj više

Ažurirano 26.01.2023.

Skip to content