Knjižnica

Knjižnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je započela rad kao mali odjel sa stotinjak knjiga. Trenutno brojimo preko 26000 primjerka knjižnične građe i pretplaćeni smo na većinu relevantnih svjetskih časopisa iz područja turizma, ugostiteljstva i menadžmenta. Najveći i najznačajniji dio fonda čine publikacije iz područja turizma i ugostiteljstva, ali posjedujemo literaturu iz svih područja ekonomije, naročito menadžmenta. Naš fond se smatra najvećom zbirkom knjiga i časopisa iz područja hotelskog menadžmenta u Republici Hrvatskoj.  

Svi naši studenti imaju opciju besplatne registracije na Institute of Hospitality. On pruža neograničen pristup na e-knjige, e-časopise, webinare i industrijske izvještaje iz ugostiteljstva i drugih srodnih područja. Osim toga u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu imamo omogućen pristup njihovoj Digitalnoj knjižnici koja obuhvaća digitalizirane zbirke nekoliko srodnih Fakulteta na jednom mjestu.  

Struktura korisnika: studenti, nastavnici, stručnjaci iz područja turizma i hotelske industrije 

Prostor i oprema: 207 m2, od toga čitaonica 112 m2 s 26 radnih mjesta s računalima, 1 skener, 1 printer i 1 fotokopirni stroj  

Posudba: Studenti mogu na petnaest dana posuditi do 5 knjiga, a od toga 2 knjige s popisa obvezne literature. Korisnicima je omogućen slobodan pristup cjelokupnoj knjižničnoj građi. 

Jednom mjesečno provodimo edukaciju korisnika za učinkovito korištenje knjižničnih kataloga, baza podataka i drugih izvora informacija. Također imamo opciju individualnih edukacija po dogovoru s korisnikom. 

Vizija i misija Knjižnice je da svojim informacijskim izvorima pruža potporu odgojno-obrazovnom, znanstvenom i stručnom radu na Fakultetu. Ona nabavlja, obrađuje, posuđuje i posreduje  najsuvremenije informacijske izvore, naročito iz područja turizma i ugostiteljstva. Nastojimo biti što gostoljubivija knjižnica u koju studenti i nastavnici rado navraćaju i u kojoj se osjećaju ugodno i dobrodošli, znajući da će im biti pružena najbolja moguća usluga. Knjižnica će nastaviti u svojim nastojanjima da pruži našim korisnicima najrelevantnije i novije materijale i informacije. S našim novim ciljem nastojimo skupiti više e-knjiga i drugih sadržaja kako bi studiranja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu bilo bolje i vrjednije iskustvo. 

Radno vrijeme

Od ponedjeljaka do petka – 8 do 20 sati 

Kontakt

Voditeljica knjižnice

Martina Jošavac, mag. informatol.
e-mail: martina.josavac@fthm.hr   

Stručni suradnik

Iva Kovačević, mag.kroatistike – smjer knjižničarstvo
e-mail: iva.kovacevic@fthm.hr  

Za sve opće upite i zahtjeve molimo da se obratite na:

tel: 051/294-751
e-mail: knjiznica@fthm.hr  

Adresa:

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – Knjižnica
Primorska 46 p.p. 9751410 Opatija

Svi studenti i zaposlenici Fakulteta mogu putem e-pošte knjiznica@fthm.hr naručiti građu.

 • “Radionica o pretraživanju elektroničkih izvora informacija” Zabok 24.3. u 14 sati

 • Info za DABAR & baze podataka

  Dragi korisnici, podsjećamo da za pristup našem repozitoriju DABAR i bazama podataka od kuće trebate koristiti vaše elektroničke podatke za logiranje / pristupanje. Više o uputama za spajanje na baze podataka i DABAR-u može pročitati na ovoj poveznici. A za sva dodatna pitanje se možete obratiti na e-mail knjiznica@fthm.hr.

  Pročitaj više

 • E-Library – pristup od kuće

  E-Library je online usluga UNWTO-a koja obuhvaća sadržaje iz turizma i drugih srodnih područja. Područja pokrivaju teme od ekoturizma i održivog razvoja, turističkih statistika, istraživanja tržišta, inovacija i novih tehnologija. E-Library sadrži knjige, časopise i statistička izvješća po zemljama i indikatorima. Za za upute za spajanje na E-Library od kuće molimo da se obratite na […]

  Pročitaj više

 • Preporuka knjižničara za ožujak

  Dragi korisnici, ovaj mjesec Vam preporučujemo nekoliko novih naslova u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati. Željko Rohatinski: Vrijeme i ekonomija : koncept funkcionalnog vremena David Bland: Testing business ideas Kenneth Blanchard: Rukovoditelj u jednoj minuti i zdravlje

  Pročitaj više

 • Objavljen novi broj časopisa “Tourism and hospitality management”

  Izašao je 3. broj volumena 28 časopisa Tourism and hospitality managment. Broj je u cjelosti dostupan online. U ovome broju možete pročitati:: Članci  Ngoni Courage Shereni, Jarkko Saarinen, Christian M. Rogerson  WEBSITE DISCLOSURES OF SUSTAINABILITY PRACTICES IN THE HOSPITALITY SECTOR: AN ANALYSIS OF HOTEL CHAINS IN ZIMBABWE Tafadzwa Matiza  COUNTRY IMAGE AND RECREATIONAL TOURISM TRAVEL MOTIVATION: THE MEDIATING […]

  Pročitaj više

 • Radno vrijeme Knjižnice 28.2.2023.

  Dragi korisnici, Knjižnica će 28.2.2023. (utorak) biti zatvorena za korisnike od  12:00 – 15:00 sati zbog održavanja radionice. Podsjećamo da za povrat posuđene knjižnične građe možete koristiti knjigomat koji se nalazi ispred ulaza Knjižnice. Zahvaljujemo na razmijevanju! 

  Pročitaj više

Starije obavijesti pronađite na poveznici – Arhiva

Ažurirano 21.03.2023.

Skip to content