Knjižnica

Knjižnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je započela rad kao mali odjel sa stotinjak knjiga 1960. godine.

Fond – Najveći i najznačajniji dio fonda čine publikacije iz područja turizma i ugostiteljstva, ali posjedujemo literaturu iz svih područja ekonomije, naročito menadžmenta. Naš fond se smatra najvećom zbirkom knjiga i časopisa iz područja hotelskog menadžmenta u Republici Hrvatskoj. Pretplaćeni samo većinu relevantnih svjetskih časopisa iz područja turizma, ugostiteljstva i menadžmenta.

Struktura korisnika: studenti, nastavnici, stručnjaci iz područja turizma i hotelske industrije. 

Ukupno knjižnične građe (podatak iz 2023. godine): 27112 primjeraka

Knjige 24647 primjeraka
Časopisi1547 svezaka
Doktorske disertacije, magistarski i specijalistički radovi512 jedinica
Elektronička građa (CD, DVD)366 jedinica
Digitalizirane građe 67 jedinica
Obrađena građa se može pretražiti u katalogu.

Prostor i oprema: 207 m2, od toga čitaonica 112 m2 s 26 radnih mjesta s računalima, 1 skener, 1 printer i 1 fotokopirni stroj.

Posudba: Studenti mogu na 15 dana posuditi do 5 knjiga, a od toga 2 knjige s popisa obvezne literature. Korisnicima je omogućen slobodan pristup cjelokupnoj knjižničnoj građi. 

Jednom mjesečno provodimo edukaciju korisnika za učinkovito korištenje knjižničnih kataloga, baza podataka i drugih izvora informacija. Također imamo opciju individualnih edukacija po dogovoru s korisnikom. 

Svi naši studenti imaju opciju besplatne registracije na Institute of Hospitality. On pruža neograničen pristup na e-knjige, e-časopise, webinare i industrijske izvještaje iz ugostiteljstva i drugih srodnih područja. Osim toga u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu imamo omogućen pristup njihovoj Digitalnoj knjižnici koja obuhvaća digitalizirane zbirke nekoliko srodnih Fakulteta na jednom mjestu.  

Vizija i misija Knjižnice je da svojim informacijskim izvorima pruža potporu odgojno-obrazovnom, znanstvenom i stručnom radu na Fakultetu. Ona nabavlja, obrađuje, posuđuje i posreduje  najsuvremenije informacijske izvore, naročito iz područja turizma i ugostiteljstva. Nastojimo biti što gostoljubivija knjižnica u koju studenti i nastavnici rado navraćaju i u kojoj se osjećaju ugodno i dobrodošli, znajući da će im biti pružena najbolja moguća usluga. Knjižnica će nastaviti u svojim nastojanjima da pruži našim korisnicima najrelevantnije i novije materijale i informacije. S našim novim ciljem nastojimo skupiti više e-knjiga i drugih sadržaja kako bi studiranja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu bilo bolje i vrjednije iskustvo. 

Pratite nas na:

Radno vrijeme i kontakt

Starije obavijesti pronađite na poveznici – Arhiva

Ažurirano 20.02.2024.

Skip to content