Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu zajedno je sa partnerom Hrvatskim veterinarskim institutom predstavio projekt MARINET na IUFoST 2024 – 22. svjetskom kongresu znanosti i tehnologije hrane, koji se održao od 8. do 12. rujna 2024. godine u Riminiju u Italiji. Ovaj globalni događaj, koji se smatra jednim od najvažnijih u području znanosti o hrani, okupio je 1500 sudionika iz cijelog svijeta, uključujući vodeće stručnjake, istraživače i profesionalce, s ciljem rasprave o inovacijama i novim trendovima u ovom sektoru.
Pod temom “Budućnost hrane je sada: razvoj, funkcionalnost i održivost”, kongres je pružio platformu za istraživanje ključnih tema koje oblikuju budućnost znanosti o hrani. Glavne rasprave obuhvatile su prehranu, sigurnost hrane, ponašanje potrošača, razvoj proizvoda, nove procese i tehnologije, funkcionalnu hranu i zamjene za meso, kao i održivost unutar prehrambenih sustava.
Na kongresu su članice projektnog tima FMTU, prof. dr. sc. Greta Krešić te Elena Dujmić predstavile dvije poster prezentacije koje su prikazale preliminarne rezultate projekta MARINET. IUFoST 2024 pružio je izvrsnu priliku za povezivanje sa stručnjacima iz cijelog svijeta te dijeljenje rezultata istraživanja povezanih s projektom MARINET, koji je usko povezan s glavnim temama kongresa – održivost i inovacije.