Dragi korisnici,
ovaj mjesec Vam preporučujemo nekoliko novih naslova u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati
Autorica je svoju sklonost proučavanju kineske kulturne tradicije pretočila u ovu lijepo ilustriranu zbirku recepata za spravljanje kineskih jela. Osim recepata za predjela, juhe, rižu, mesna i riblja jela, povrće, tofu, jaja, deserte i umake, knjiga sadrži i poglavlje o opremi i tehnikama kuhanja, a uvod donosi osnovne podatke o povijesti Kine i kineskog kulinarstva. Na jednoj stranici nalaze se kratke upute za svladavanje vještine korištenja štapića za jelo, a knjiga je obogaćena i kratkim pregledom kineskih horoskopskih znakova.
Opsežan popis i detaljne informacije svjetskih hotela. U koje su uključeni hrvatski hotel s Hvara Adriana, Hvar marina hotel & spa.
Hrana je glavni sastojak sretnih dana -ne samo spravljanje fantastično originalnih i otkačenih jela, nego čista uživancija, dobra klopa i super druženje s frendovima i obitelji. Jamie, jedan od najomiljenijih britanskih kuhara u svojoj trećoj knjizi Sretni dani, po kojoj je rađena poznata BBC-jeva serija, donosi pregršt novih ludih recepata. Jamie vjeruje da je najvažnije pronaći najbolje sastojke i od njih složiti ukusan, jednostavan obrok za dobro društvo. Sretni dani ispunjeni su nevjerojatnim salatama, paštama, mesnim obrocima, ribljim specijalitetima, svim vrstama kruha i peciva, te slasticama za svaku priliku. Na stranicama ove knjige naći ćete recepte za dobru staru pitu od odreska i Guinnessova piva, špagete »Medeni mjesec«, ražnjiće od grdobine, palačinke za umrijet’ i slične specijalitete. A za one trenutke kad nemate vremena ni za što, tu su recepti za nešto na brzaka.