Organizacija poslovanja u odjelu hrane i pića

CILJEVI PROGRAMA

Program Organizacija poslovanja u odjelu hrane i pića (F&B Professional) osmišljen je kako bi polaznicima omogućio stjecanje mikrokvalifikacije, s ciljem specijalizacije za učinkovito upravljanje operativnim i strateškim procesima u sektoru hrane i pića. Program traje 400 sati i obuhvaća teorijska i praktična znanja iz ključnih područja ugostiteljskog poslovanja.

Glavni ciljevi programa su:

  • Omogućiti polaznicima stjecanje suvremenih i primjenjivih znanja i vještina u području organizacije rada odjela hrane i pića, s naglaskom na operativnu izvrsnost i strateško upravljanje.
  • Razviti specijalizirane kompetencije u upravljanju zalihama, nabavom, oblikovanju F&B ponude, kontroli kvalitete usluge i praćenju uspješnosti poslovanja putem budžetiranja i izvještavanja.
  • Osnažiti vještine timskog i liderskog upravljanja, kao i učinkovite interne komunikacije u ugostiteljskim objektima različitih razina.
  • Poticati primjenu načela pravilne prehrane i održivog poslovanja, u skladu s aktualnim tržišnim trendovima i gostinjskim očekivanjima.
  • Integrirati informacijsko-komunikacijske tehnologije u svakodnevne operacije F&B odjela radi unaprjeđenja učinkovitosti i kvalitete usluge.
  • Promicati kulturu cjeloživotnog učenja i profesionalnog razvoja, kroz dinamičan i interaktivan edukacijski pristup utemeljen na stvarnim primjerima iz prakse.

ISHODI UČENJA

Po završetku programa, polaznici će biti osposobljeni za učinkovito upravljanje poslovanjem u odjelu hrane i pića, uz razvijene stručne, upravljačke i komunikacijske vještine. Stečena znanja omogućit će im samostalno planiranje, organizaciju i nadzor svakodnevnih i strateških aktivnosti u F&B sektoru.

Polaznici će biti sposobni:

  • Primijeniti napredna znanja iz područja upravljanja hranom i pićem – uključujući strategiju, organizaciju, prodaju, distribuciju, komunikaciju, financije i održivost.
  • Samostalno izraditi poslovnu strategiju i operativni plan za F&B odjel kao osnovu za poslovno odlučivanje.
  • Analizirati tržište i poslovno okruženje kako bi prepoznali prilike za unapređenje ponude i konkurentnost objekta.
  • Oblikovati ponudu jela i pića u skladu s tržišnim trendovima, gastronomskim standardima i politikom objekta.
  • Planirati i organizirati posluživanje hrane i pića, uključujući posebne događaje i protokole.
  • Upravljati nabavom, zalihama i skladištenjem u F&B odjelu te osigurati učinkovitost svih faza radnog procesa.
  • Izraditi financijska i operativna izvješća za praćenje uspješnosti poslovanja.
  • Voditi timove i organizirati rad zaposlenika u skladu s načelima timskog rada, motivacije i komunikacije.
  • Prilagoditi uslugu individualnim potrebama gostiju te pratiti i poboljšavati njihovo zadovoljstvo.
  • Primjenjivati načela pravilne prehrane i održivog poslovanja u ponudi i svakodnevnoj praksi.
  • Koristiti informatičku opremu i digitalne alate relevantne za upravljanje procesima u kuhinji i restoranu.

TRAJANJE PROGRAMA

1 semestar – 400 sati

BROJ CSVET BODOVA

16 CSVET

BROŠURA PROGRAMA

Brošura

MREŽNA STRANICA

Mrežna stranica

Uvjeti upisa

Izvedbeni plan programa

Kontakt

Ažurirano 25.07.2025.

Skip to content