Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu uspješno je organizirao Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) “Developing Gastronomy & Heritage Tourism Product”, održan hibridno – online od 28. do 30. travnja te onsite od 12. do 16. svibnja 2025. godine.
U programu je sudjelovalo 24 studenta iz Litve, Španjolske i s FMTU-a, a cilj je bio razvoj inovativnih turističkih proizvoda temeljenih na gastronomiji i baštini kroz timski i interdisciplinarni rad. Program su osmislili i proveli nastavnici Krešimir Mikinac, Alenka Šuljić Petrc i Hrvoje Grofelnik.
Studenti su sudjelovali u predavanjima i radionicama s temama poput promocije destinacije, dizajna događanja te storytellinga, a održane su i dvije terenske aktivnosti – walking tour Ika–Lovran te stručna posjeta Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.
U suradnji s TZ Kvarnera organiziran je i kreativni događaj “Kvarner Wine & Paint”, tijekom kojeg su studenti slikali i kušali lokalna vina.
Program je zaključen prezentacijom studentskih projektnih ideja i sudjelovanjem na znanstvenoj konferenciji ToSEE 2025.
Hvala svim sudionicima, partnerima i predavačima na uspješnoj realizaciji!