22.05. Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

22.05.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U cilju integracije sa prirodom, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti, 22. svibnja, članovi Eko odbora izradili su, obojali i postavili kućice za ptice u dvorištu Fakulteta. Kućice su postavljene među krošnjama stabala kako bi bile što bliže prirodnom staništu ptica.

22. svibnja obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti. Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju, a datum je odabran kao spomen na 22. svibnja 1992., datum usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti. Republika Hrvatska pridružila se u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unapređenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Studenti i članovi Eko odbora kroz postavljanje kućica za ptice žele ukazati da biološka raznolikost označava svu raznolikost života na Zemlji – staništa, populacije i gene, te njezin poremećaj može imati dalekosežne posljedice na ekosustave i na čovjekov život.

Skip to content