ALUMNI OPEN DAY

28.06.2021.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji dana 25.06.2021. godine se po prvi put održao susret bivših studenata odnosno alumnia. Događaj je organiziran pod nazivom: „ALUMNI OPEN DAY“ s ciljem poticanja povezivanja bivših studenata i Fakulteta. Bivši studenti Fakulteta danas obnašaju brojne odgovorne funkcije u turizmu kako u cijeloj Hrvatskoj tako i u inozemstvu i trajna su podrška Fakultetu u  cijelom nizu znanstvenih, obrazovnih i stručnih aktivnosti.

Osim druženja, razmjena sjećanja i umrežavanja, Alumni su danas u Opatiji imali prilike razgledati novu, moderno opremljenu zgradu Fakulteta čime su se uvjeti studiranja na najstarijoj i najvećoj instituciji za visoko obrazovanje kadrova u turizmu i ugostiteljstvu višestruko povećali. Nove dvorane, knjižnica i poboljšani uvjeti za nastavnike danas su upotpunjeni i novim multifunkcionalnim prostorom bivše knjižnice u kojoj se nalazi novoformirani Centar za karijere i stručnu praksu FMTU. Ovaj prostor na raspolaganju je studentima i partnerima iz gospodarstva za održavanje radionica, predavanja ali i za savjete, pomoć i profesionalno usmjeravanje u izgradnji njihovih budućih karijera.  Opremu za ovaj prostor  koji će i sama koristiti, donirala je upravo Udruga bivših studenata iz svojih sredstava prikupljenih proteklih godina od skromne članarine. Danas je članstvo u Udruzi besplatno, a svi njeni članovi mogu redovito pratiti putem društvenih mreža ne samo aktivnosti Udruge,  već i informacije iz branše, predavanja, izdanja  te aktivnosti Fakulteta.

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr. sc. Sandra Janković pozdravila je sve okupljene bivše studente – njih više od 50 te ih upoznala s aktivnostima na njihovom Fakultetu i brojnim novostima: od „virtualnog hotela“ gdje studenti mogu na profesionalnim programima i aplikacijama, kakve će ih čekati na budućim pozicijama,  vježbati i pripremati se,  do planova za otvaranje studija na engleskom jeziku, ljetne škole, programa cjeloživotnog obrazovanja te niza znanstvenih i stručnih aktivnosti kao što je i izrada Strategije održivog turizma Republike Hrvatske.

Predsjednica Udruge Alumni doc.dr.sc.Josipa Cvelić Bonifačić upoznala je članove Udruge s aktivnostima i programom rada Udruge te ih pozvala u razgledavanje novog Centra za karijere.

Za sve sudionike Alumni Open Day-a  nakon razgleda Fakulteta i novouređenih prostora Centra za karijere i stručnu praksu organiziran je obilazak novootvorenog hotela HILTON COSTABELLA.

Alumnije je dočekao direktor hotela gospodin Ryan Gauci, direktorica prodaje, Maja Šimunić te Nataša Kovačić Stilinović, direktorica ljudskih potencijala. S velikim zanimanjem, bivši studenti, a danas ugledni turistički i ugostiteljski djelatnici razgledali su ovaj jedinstven i moderan hotel. Zajednički ručak zaposlenika i bivših studenata označio je kraj jednog srdačnog druženja i početak jedne nove i lijepe tradicije susreta.

Ovom prilikom dekanica FMTU-a prof. dr. sc. Sandra Janković je izjavila: “Bivši student FMTU-a su nam velika podrška u unaprjeđenju studijskih programa, budući da zajedno s njima želimo kontinuirano provjeravati atraktivnost i svrsishodnost ishoda učenja preddiplomskih i diplomskih studija, kako bi ostali konkurentni na tržištu obrazovanja. Zahvaljujući Alumnijima doznajemo koliko su naši diplomanti kompetentni te uz njihovu pomoć promptno poboljšavamo studijske programe i usklađujemo ih sa zahtjevima turističko-hotelskog gospodarstva u Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo veselimo se kada nam dođu kao gosti predavači te našim studentima predstave svoje dosadašnje iskustvo i kao studenta i kao uspješnog dionika u gospodarstvu.”

Predsjednica Udruge Alumni FMTU-a doc. dr. sc. Josipa Cvelić-Bonifačić naglasila je: “Duboko vjerujem da su povezivanjem Fakulteta kao rasadnika znanja i njegovih bivših studenata kao izvora iskustva iz prakse, put osobnog uspjeha pojedinca, ali i gospodarstva kao cjeline. Udruga Alumni FMTU povezuje  nas ne samo u druženju i suradnji već i kroz umrežavanje imamo priliku pomoći studentima ali i jedni  drugima kako u poslu tako i u životu!

Skip to content