Dan Europe, 9. svibnja 2023.

04.05.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci pozivaju Vas na obilježavanje Dana Europe, 9. svibnja 2023. na temu “EU projekti- moj izbor za karijeru?”, koje će se održati u dvorani B2 Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Primorska 46, Opatija), s početkom u 10:00 sati.

Na događanju će se predstaviti mogućnosti razvoja karijere za mlade kroz EU projekte, a prvo izlaganje pod nazivom “EU projekti kao izbor karijere?” održat će Srđan Kerčević, viši stručni suradnik za pripremu i provedbu strateških i razvojnih dokumenata i programa iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije.

Na pitanje kako provoditi EU projekte te kako EU projekti mogu pomoći u razvoju karijere odgovorit će Nevenka Kos, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, kroz predstavljanje EU projekta “Career Garden- gradnja mostova između obrazovnih institucija i poduzeća putem udaljene i hibridne prakse”, koji će uvesti inovativne metode održavanja praktične nastave, kao i pružanje novih obrazovnih sadržaja kako bi se unaprijedile prakse u području strukovnog osposobljavanja.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu provodi mnogobrojne projekte financirane sredstvima Europske unije iz područja znanosti, istraživanja, obrazovanja i drugih područja, a obilježavanje Dana Europe jedinstvena je prilika za upoznavanje s EU projektima koji se trenutno provode na Fakultetu:

  • HyPro4ST – prof. dr. sc. Marko Perić
  • BOLSTER – izv. prof. dr. sc. Sabina Hodžić
  • ON-IT i  Social Green Deal- prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić
  • RECEPT i RECEZA – prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana  

U  okviru događanja, održat će se i Panel rasprava “Izazovi i prednosti rada na EU projektima”, a studenti će imati mogućnost saznati koje su vještine potrebne za rad na EU projektima,  izazovima u njihovoj pripremi i provedbi te kako koristiti EU sredstva za poboljšanje kvalitete života zajednice.

Dan Europe obilježava se svake godine kao dan europskog mira i jedinstva koji se tradicionalno obilježava 9. svibnja, na obljetnicu Schumanove deklaracije iz 1950. godine. Ove godine, Dan Europe obilježava se u znaku Europske godine vještina koja stavlja vještine u središte pozornosti. Zbog  rješavanja nedostatka vještina u EU-u, ovogodišnja tema jest pomoć građanima, ali i malim i srednjim poduzećima u stjecanju odgovarajućih vještina za kvalitetna radna mjesta.

Događanje, u suradnji s Fakultetom, organizira Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije PRIGODA okviru projekta „Jačanje razvojnih kapaciteta Primorsko-goranske županije“ financiranog iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj. PRIGODA djeluje kao regionalni koordinator Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU na području Primorsko-goranske županije, čija je svrha koordinacija i poticanje održivog ravnomjernog regionalnog razvoja županije te privlačenja potencijalnih ulagača u ključnim djelatnostima karakterističnim za razvoj ovog područja. Više informacija dostupno je na internetskim stranicama www.prigoda.hr i www.pametnaregija.hr te na društvenim mrežama Agencije: Facebook i Twitter.

Više o samom događaju pročitajte na poveznici.

Skip to content