Dani hrvatskog turizma

10.10.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U Šibeniku su se ove godine od 6. do 8. listopada održali tradicionalni Dani hrvatskog turizma. Na Danima hrvatskog turizma koji predstavlja najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj  i koji obilježava turističku godinu u Republici Hrvatskoj sudjelovao je i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

6.10.2022. u okviru prvog događaja na ovom skupu pod nazivom Održiva budućnost turizma – predstavljanje Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine govorila je ministrica turizma izv. prof. dr. sc. Nikolina Brnjac, a ispred Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Strategiju je predstavila voditeljica projekta prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana.

7.10.2022. dekanica prof. dr. sc. Sandra Janković bila je moderatorica panela “Kako biti izvrstan?” u okviru Hrvatskog turističkog foruma uz tvrtku VISA. Panel raspravu je organizirala Hrvatska gospodarska komora, a razvila se diskusija o tome kako biti izvrstan u hotelijerstvu i što to znači za konkurentan i održiv razvoj destinacija.

Učesnici panela su bili: Melida Bešić, Esplanade Zagreb Hotel, rooms division manager, doc. dr. sc. Damir Krešić, Institut za turizam, ravnatelj, Renata Vujasinović, Visa Hrvatska, direktorica, Larisa Deduš, TrustYou, direktorica-global account management, Ivan Kuret, Martinis Marchi, voditelj hotela.

Prof. dr. sc. Sandra Janković je u uvodnoj prezentaciji istakla da iako gosti naše hotele u odnosu na konkurente na Mediteranu ocjenjuju najvišim ocjenama, posebno naglašavajući lokaciju i kvalitetu usluge kao najveću prednosti, ostvarena prosječna cijena sobe niža je od konkurenata u mjesecima pred i posezone, te nešto viša od Italije, Portugala i Grčke u sezoni.

Skip to content