FMTU sklopio sporazume o stručnoj praksi – Grad Poreč, TZ Poreč i Poduzetnički inkubator Poreč

03.04.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U maloj vijećnici Grada Poreča 28. ožujka 2024. godine potpisani su ugovori o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji i institucijama na području grada Poreča, s ciljem povezivanja teorijskih i praktičnih znanja u području turizma i održivog razvoja.

Ugovore su potpisali dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr.sc. Marko Perić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč d.o.o. Morena Mičetić. Sastanku su se pridružili i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević te prof. dr.sc. Marinela Krstinić Nižić, prodekanica za razvoj i doc. dr.sc. Marina Barkiđija Sotošek, voditeljica diplomskih studija na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na prijediplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente. Osim stručne prakse tema sastanka bila je i mogućnost suradnje u izradi stručnih elaborata i analiza, te provedbi istraživanja i edukacija u području turizma i održivog razvoja. Također će se razmotrit mogućnost uspostave programa cjeloživotnog obrazovanja i ostalih edukacija u Poreču, kao dodatna mogućnost stručnog usavršavanja nakon srednje škole za građane Poreča i okolice.

Skip to content