FMTU svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježio upis 50. generacije studenata

05.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na početku su se prigodnim riječima nazočnima obratili: Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije pri Ministarstvu turizma i sporta, mr. sc. Kristijana Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije te ispred Sveučilišta u Rijeci prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordan Jelenić.

Dekan prof. dr. sc. Marko Perić je dao povijesni pregled Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te istaknuo najvažnije događaje i promjene koji su obilježili dugogodišnji kontinuitet obrazovanja kadrova za turizam i ugostiteljstvo. Luka Vrančić, predsjednik Studentskog zbora je dao osvrt na aktivnosti koje provode studenti na Fakultetu.

Dekan Fakulteta se posebno zahvalio svim prijašnjim upravama koje su doprinjele razvoju Fakulteta i podijelio zahvalnice: dr. sc. Mileni Peršić, dekanici u mandatu 1994.-1998., profesorici emerita Ivanki Avelini, dekanici u mandatu 1998.-2002., prof. dr. sc. Dori Smolčić Jurdana, dekanici u mandatu 2014.-2020. i prof. dr. sc. Sandri Janković, dekanici u mandatu 2020.-2023. godine.

Dekan se zahvalio svim poslovnim partnerima, gospodarskim subjektima, turističkim zajednicama, jedinicama lokalne samouprave, udrugama i svima koji su doprinose poslovnim aktivnostima Fakulteta.

Prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Ana-Marija Vrtodušić Hrgović  je podijelila zahvalnice i nagrade studentima za studentski aktivizam i to: Vedrani Brkić, Leonardu Depope, Zoiji Dimić, Marku Ercegovacu, Antei Ferizović, Adrianu Gostevčiću, Paoli Grbeša, Davidu Kralju, Aleksandri Markovskoj, Jeleni Mrak,  Arijani Mustapić, Matei Starčević, Luki Vrančić te Riji Vojković, koja je dobila nagradu za sportska postignuća  i promociju Fakulteta. Ria je istaknuta sportašica i osvajačica medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u boćanju.

Prodekanica  za znanstvenu i stručnu djelatnost prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić je dodijelila priznanja i nagrade za znanstvenu izvrsnost. U znanstveno – nastavnom zvanju su priznanja dobili prof.dr.sc. Marko Perić, prof. dr. sc. Greta Krešić i izv. prof. dr. sc. Sabina Hodžić. U suradničkom zvanju dr. sc. Tanja Fatur Šikić,  doc. dr. sc. Jelena Dorčić i Jelena Kapeš.

U okviru programa nastupili su glazbeni duo „Lucija & Luka“ kojega čine studentica Lucija Stipanović Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Lucija Stipanović uz klavirsku pratnju Luke Lukačevića. Program je vodila asistentica Vedrana Čikeš.

Čestitamo svim nagrađenim!

Zahvaljujemo se svima poslovnim subjektima na suradnji!

Zahvaljujemo se svim upravama, nastavnicima, stručnom osoblju  – svima koji su svojim radom i znanjem doprinijeli razvoju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu!

Skip to content