Hilton Rijeka donirao sredstva Eko odboru Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

29.09.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Ryan Gauci, generalni menadžer  i Nataša Kovačić Stilinović, direktorica ljudskih resursa iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa posjetili su 29. rujna 2023.g. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu gdje su ih primili dekanica Sandra Janković, prodekanica Marinela Krstinić Nižić, prodekan Marko Perić i članovi Eko odbora nastavnici Maša Trinajstić i studenti Eko odbora Lucija Bebić i Nina Jović.

Fakultet i Hilton Rijeka potpisali su ugovor o donaciji kojim pokazuju zajednički interes za osmišljavanje i provođenje novog eko-turističkog projekta, u suradnji s Eko odborom Fakulteta.

Dogovorena suradnja uvod je u program povodom obilježavanja 50-godišnjice rada Fakulteta, te u projektu sudjeluje Hilton Global Fundation (sa donacijom od 1000 USD).

Ovim projektom stvoriti će se novi turistički proizvod, kojim se naglašavaju zelene i povijesne lokacije Fakulteta. Plan projekta je postaviti QR ploče na zanimljivim lokacijama unutar dvorišta fakulteta, koje će se uz pomoć mape moći istražiti, te će korisnici očitavanjem koda na samom punktu moći saznati pojedinosti o svakoj lokaciji na hrvatskom i engleskom jeziku. Novost je također da će se na pojedinim lokacijama nalaziti skriveni geocachevi. Geocaching je spoj avanture i moderne tehnologije (GPS satelitske navigacije i Interneta) tzv. hi-tech potraga za skrivenim blagom. Ovom aktivnošću potiče se boravak u prirodi i smisao za avanturu kod studenata, zaposlenika, turista i lokalnog stanovništva. Hilton Rijeka prepoznao je ekološku, turističku i društvenu vrijednost ovog projekta čime se nastavlja dosadašnja dobra suradnja Hiltona i Fakulteta.

Skip to content