IFITTTalk@Opatija – Finale studentskog natjecanja u inovacijama

10.10.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U subotu 7.10.2023. godine održan je IFITTTalk@Opatija – finale studentskog natjecanja u inovacijama. Šest timova studenata prezentiralo je svoj finalna rješenja, odnosno ideje o upotrebi novih tehnologija u hotelijerstvu za unaprjeđenje interne i eksterne komunikacije, poboljšanje doživljaja gostiju ili povećanje produktivnosti zaposlenika. Ocjenjivan je pisani rad studenata te prezentacija finalnog rješenja. Prilikom ocjenjivanja gledala se originalnost i relevantnost ideje te izvedivost i jasnost implementacijskog plana.

Treće mjesto sa podjednakim brojem bodova ostvario je tim sa University of Novo mesto (Slovenija) u sastavu Urška Longar, Lea Juršič i Urška Ambrožič, te University Mahasarakram (Tajland)  u sastavu Natthida Inthawong, Kittiphat Thiamchai i Julalak Chaiyaphet. Drugo mjesto osvojio je tim sa Fakulteta za turističke studije – Turistica Sveučilišta Primorska (Slovenija)  u sastavu Katja Kosem, Katarina Tomović i  Milena Ninković, dok je prvo mjesto ostvario tim sa Univerzitet Singidunum (Srbija) u sastavu Emilija Ljubinković, Mateja Krstić, Dejana Vasiljević.

Svi sudionici dobili su certifikate za sudjelovanje dok su prva tri mjesta dobila certifikate s naznačenim osvojenim mjestom i nagrade koje sponzorirao Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Nakon prezentacija finalnih rješenja, uslijedila je zanimljiva panel rasprava koju je moderirala Jelena Dorčić, a u kojoj su sudjelovali Nataša Kovačić Stilinović, direktorica ljudskih resursa Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Barbora Hroššová, menadžerica odjela smještaja Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Miha Bratec, viši predavač i istraživač na Fakultetu za turističke studije – Turistica Sveučilišta Primorska, Adriano Požarić, glavni urednik časopisa Turizma Info, te Jelena Mušanović, docentica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Panelisti su iznijela svoja viđenja o tehnološkim trendovima koji će oblikovati budućnost hotelske industrije.

Skip to content