Istra – Luxury Outdoor Hospitality Study Trip

06.05.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U sklopu 2. semestra međunarodnog združenog studija “Master of Sustainable Outdoor Hospitality” studenti su imali prilike dana 03.05.2024. godine posjetiti neke od najboljih i najinovativnijih camping resorta u Istri u pratnji prof. dr. sc. Sandre Janković i doc. dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić.

Prvi posjet bio je jedinom kampu koji je član Leading camping Europe iz Istre: kampu Veštar koji posluje u sklopu rovinjske “Maistre”. Kamp dočekuje goste ove godine sa velikim “make overom” koji podrazumjeva novu modernu recepciju, animacijski i bazenski kompleks te trgovačke sadržaje. Zelenilo i očuvan okoliš,  smještajni objekti s prekrasnim pogledom na otočiće, šetnica uz more uz visokokvalitetne sadržaje: od ugostiteljskih do animacijskih, putokaz su za razumijevanje daljnjeg razvoja ove vrste turističkog smještaja.  

Kamp Mon Perin u Balama ove je zime postao najinovativniji “outdoor hospitality” i to ne samo u Istri. Sa svojim Paleo parkom, Mon Perin je  postao prava akademija inovacija u kamping turizmu.  Ovaj jedinstveni resort  obuhvaća vanjske bazene u obliku dinosaura. Mališane će razveseliti makete dinosaura u pravoj veličini, a tu je i novi zatvoreni bazen sa morskom vodom, luksuzni wellness, a po prvi puta izgradjena je kongresna dvorana u jednom hrvatskom kamping resortu. Po kvaliteti smještaja  je ovaj je kamp na studente ostavio snažan dojam: nove vile sa vlastitim grijanim bazenima i električnim automobilom na korištenje za vrijeme boravka i nove mobilne kućice sa zatvorenim ostakljenim terasama za zimsko poslovanje  otvaraju nove perspektive i mogućnosti za ovaj oblik smještaja.

Kamp Val Saline, neposredno uz najbolji europski naturistički kamp Valalta, postao je Superplatz čim se otvorio. Znanje i iskustvo djelatnika Valalte pretočeni su u ovaj rovinjski kamp koji ima i jedinstveni koncept poslovanja. Od plimnih protočnih bazena s morskom vodom, prekrasnog wellnessa s pogledom na more do besplatnih ležaljki na brižljivo uredjenim plažama, Val Saline su svojim sadržajima, a posebno wellness ponudom na vrhu istarskog kamping proizvoda.

U nastavku, studentice su posjetila prvi glamping kamp 5* ArenaOne99 u Pomeru u Puli. Jedinstveni koncept različitih glamping šatora u više veličina, svi popratni sadržaji u glamping objektima, divna priroda uz samo more, otvaraju potpuno novu perspektivu razvoja “outdoor hospitalitya”. Time privlače nove segmente gostiju koji na ovakvim mjestima traže apsolutni mir, regeneraciju i savršeni odmor.

Jedno od većih iznenadjenja za studente bila je posjeta glamping village “Floria” iz Labina – malom privatnom glamping village koji na 17.000 m2 ima samo 8 glamping šatora i 7 parcela. Na toj velikoj i pomno uređenoj površini svaki glamping šator novi ime biljke iz njegove blizine, a osigurana je ne samo apsolutna privatnost već i vrhunski design zajedničkih sadržaja, estetizirani prostor i ugodjaj: od luksuznih šatora sa vlastitim bazenom ili hidromasažnim bazenom, klimatiziranih glamping šatora usred vinograda,  zajedničkog wellnessa i vanjskog bazena.

Studijski posjet nazvan “Istra – Luxury Outdoor Hospitality” otvorio je nove vidike i promišljanja o daljnjem kvalitativnom razvoju i perspektivama “outdoor hospitality-a” u Hrvatskoj. Na spomenutim  prekrasnim primjerima iz Istre otvaraju se sasvim nove perspektive cjelogodišnjeg vrhunskog smještaja i inovativnih usluga – od kongresnih do  zdrastvenih, brojnih unikatnih priča i emocija, sve uz vrhunsku kvalitetu i ekološku odgovornost.  

Hvala kampovima koji su otvorena srca primili naše studente i podijeli s njima njihove vizije i razvojne puteve. Hvala svim domaćinima na stpljenju i odvojenom vremenu.

Skip to content