Jednodnevno studijsko putovanje u Karlovac i Zagreb

16.12.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Djelatnici Fakulteta su se uputili na jednodnevno studijsko putovanje u Karlovac i Zagreb. Najprije smo posjetili heritage boutiqu Hotel Korana Srakovcic u Karlovcu gdje nam je poslovanje svojih hotela predstavio vlasnik Ivan Srakovčić. Sljedeće odredište je bilo Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac koji je jedini potpuno slatkovodni akvarij u Hrvatskoj te prikazuje iznimnu biološku raznolikost prirodnih bogatstva Hrvatske.
Nakon Aquatike posjetili smo Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu gdje je vrlo interesantno bilo u demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle pa smo tako s tribina gledali pokuse o okretnom magnetskom polju, visokofrekventnim strujama i bežičnom prijenosu elektromagnetskih titraja, brodu s daljinskim upravljanjem, modelu Tesline turbine i drugome te smo u nekima aktivno sudjelovali.
Nakon toga smo posjetili novootvoreni luksuzni hotel art’otel u Zagrebu u kojem nas je direktor naš Alumni Tomislav Korešec upoznao s ponudom i poslovanjem. I na kraju u restoranu Stari puntijar smo se upoznali sa starim kuharicama iz najveće privatne zbirke kuharica u Europi vlasnika Zlatka Puntijara.
Hotel Puntijar

Skip to content