Međunarodna zelena čistka na FMTU

13.04.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U sklopu Zelene čistke koja se održala 13. travnja 2022. godine studenti preddiplomskog studija Menadžment održivog razvoja, članovi Eko odbora, uz podršku prof. dr.sc Marinele Krstinić Nižić, predstavnica Udruge Žmergo Dijane Kovačić i Helene Traub te volonterki Inês Guimarães i Joana Almeida iz Portugala, zasukali su rukave i uložili svoje vrijeme i energiju za bolje i čišće sutra. Akcija je poprimila i međunarodni značaj, s obzirom da su im se pridružile i dvije mlade volonterke iz Portugala, koje će provesti mjesec dana u Žmergu kroz “We are United” – projekt međunarodne mobilnosti.

Vrijedni studenti su veliku terasastu površinu pokraj fakulteta u nekoliko sati očistili od otpada, pograbljali i sklonili nakupljeno lišće te je ubrzo površina osvanula u potpuno novom, zelenom i čistom ruhu. Zadovoljnih lica priopćili su kako je ovo posebna prilika za ostvarenje plana o kojem već dugo razmišljaju, a to je uređenje učionice na otvorenom koju bi smjestili upravo na tu lokaciju.

Predstavnice udruge Žmergo prigodno su na info pikniku na očišćenoj površini provele edukaciju o pravilnom razvrstavanju otpada i važnosti gospodarenja otpadom te predstavile mogućnost volontiranja u inozemstvu.

Skip to content