Međunarodni tjedan na Zavodu za menadžment 2023.

26.05.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Zavod za menadžment Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo,  Sveučilišta u Rijeci organizirao je „Međunarodni tjedan na Zavodu za menadžment 2023.“ koji se održao u Opatiji, Hrvatska, od 22. do 26. svibnja 2023. Svrha međunarodnog tjedna bila je unaprijediti i intenzivirati međunarodnu suradnju prvenstveno među znanstvenicima i profesorima iz područja menadžmenta, organizacije i poduzetništva.

Dr.sc. Kristina Črnjar, red. prof.  kao predstojnica Zavoda, zajedno s dr.sc. Markom Perićem, red. prof., kao prodekanom za međunarodnu suradnju, obratila se više od 25 međunarodnih akademskih i nenastavnih djelatnika, članova Zavoda i studenata uključenih u projekte i aktivnosti. Nakon predstavljanja ključnih točaka internacionalizacije dr.sc. Simona Šarotar Žižek, redovita profesorica i voditeljica Zavoda za menadžment i organizaciju, Sveučilišta u Mariboru (Slovenija), koja trenutno provodi svoju dugogodišnju mobilnost na Zavodu, održala je predavanje pod nazivom „Izazovi HRM-a i odgovori u svjetlu održivosti i odgovornosti” nakon čega se povela rasprava među sudionicima.

Tijekom tjedna na Zavodu su se održavala predavanja, prezentacije i sastanci. Niz međunarodnih gostujućih profesora održao je predavanja na teme liderstva u multikulturalnosti, važnosti HRM-a u suvremenom poslovanju, održivosti u poduzetništvu, modeli upravljanja organizacijom itd. Nakon službenog programa sudionici su pozvani u grad Opatiju kako bi saznali više o povijest grada.

Željeli bismo zahvaliti svim našim međunarodnim gostima, članovima Zavoda i studentima koji su sudjelovali u događaju!

Skip to content