Ministrica Brnjac otvorila novu akademsku godinu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

02.10.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac uveličala je početak jubilarne 50-te akademske godine na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Nakon uvodnog pozdrava dekana, prof.dr.sc. Marka Perića, Ministrica Brnjac održala je predavanje na temu Razvoj održivog turizma u Republici Hrvatskoj te predstavila budući smjer razvoja turizma, istaknuvši da su upravo studenti budući lideri koji će razvijati održivi turizam. Svoje predavanje završila je porukom studentima da su izabrali instituciju koja im nudi sva potrebna znanja i vještine iz područja menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, prepoznatljivu po vrhunskim kadrovima u turizmu i ugostiteljstvu. Studenti su nakon zanimljivog predavanja postavljali brojna pitanja ministrici o održivom turizmu u Hrvatskoj.

I ostatak tjedna bit će u znaku studenata. Naime, i ove godine, Fakultet organizira Tjedan brucoša (2.-6. listopada). Kroz cijeli tjedan brucoši će prisustvovali različitim predavanjima i radionicama, upoznati se s funkcioniranjem fakulteta, stručnih službi, Centrom za karijere i stručnu praksu te predstavnicima gospodarstva.

U srijedu 04. 10. 2023. održati će se predavanje Alumnija fakulteta, gospodina Krunoslava Kapetanovića, vlasnika i direktora Boutique i Design hotela Navis pod nazivom „Kako od studenta FMTU do vlasnika hotela“. Kraj Tjedna brucoša obilježit će predstavljanje projekta Student mentor. Cilj projekta je vršnjačka potpora tokom studija uz pomoć studenta-mentora. Studentski zbor i najbolji studenti pozvati će brucoše na aktivno uključivanje u rad Zbora, Eko odbora i ostalih aktivnosti na Fakultetu. Svim brucošima, ali i ostalim studentima želimo dobrodošlicu i sretnu i uspješnu novu akademsku 2023./2024. godinu.

Skip to content