Na FMTU jedinstveni studij Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management

14.02.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Drugi semestar jedinstvenog studija Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management započinje na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci ovog četvrtka 15.02.2024. godine i trajat će sve do kraja lipnja.

Prva generacija studenata (Nizozemska, Hrvatska, Belgija i Kina) koja je završila  prvi semester na Sveučilištu Breda dolazi u Opatiju gdje će učiti o operacijama I menadžment u kampovima i smještajnim objektima na otvorenom koje nazivamo “outdoor” ugostiteljstvom. Studij se odvija na engleskom jeziku, a studenti će imati prilike slušati brojna predavanja vrhunskih stručnjaka iz prakse, ali i najeminentnih gostiju iz zemlje i inozemstva.

Studij MaSOHM okuplja vrh europske kamping industrije: među više od 40 gostiju predavača izdvajaju se npr. Beatriz Santos – predsjednica Europske kamping federacije, Jaap van der Linden – director ANWBa, Uwe Frers – director ADAC – PIN Camp, Simone Pokrand – direktorica Leading camping Europe, predstavnici proizvođača kamping opreme kao što je Adria I Crippa Concept I brojni drugi stručnjaci.

Za studente su predvidjene brojne terenske aktivnosti i studijski posjeti. Studenti će obići najbolje kampove na Plitvicema, Istru će posjetiti dva puta i to kroz dvodnevnu nastavu  u kampovima Valamara i Maistre  te kroz posjetu izuzetnim istarskim kamping postignućima kao što su Servolo, Polidor,  Arena One99 i drugi. Studenti će takodjer biti u dvodnevnom posjetu tvornicama u Ormožu (Chartago – kamperi) i Novom Mestu (Adria- mobilne kućice) te poznatim glamping naseljima.  Takodjer, za kraj semester biti će nagrađeni upoznavanjem ekskluzivnih kampova na Lago di Garda u organizaciji kamping lanca Vacanze col Cuore.

Pored ovih zanimljivih studijskih posjeta, studenti će jedan tjedan provesti u kampu Krk gdje će imati svakodnevno terensku nastavu posvećenu različitim temama uz posjetu krčkim kampovima.

Ovaj studij jedinstven je i po tome što će studenti kad ga završe steći 3 diplome a svi studenti ove generacije nagradjeni su stipendijama u visini od 5.000 eura čime im je trošak studiji prepolovljen.

Ovo je ujedno i prvi međunarodnu studij ove vrste koji je prikupio 5 stipendija u visini 5.000 eura od eminentnih predstavnika kamping industrije u Europi koja snažno podupire ovaj studij. Tako su donaciju za ovaj studij Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu dali: ADAC-Pin Camp – njemački automilski klub i njegova tvrtka za booking kampova PIN CAMP, ANWB- nizozemski automobilski klub, ACSI – poznati nizozemski  izdavač i touroperator, CHARTAGO – MALIBU – poznati njemački proizvodjač kampera te VACANCE COL CUORE – nagradjivani lanac kampova koji ima kampove na Lago di Garda te u Nizozemskoj.

I dok prva generacija studenata dolazi u Opatiju, prijave za generaciju 2024. već su otvorene! I za slijedeću generaciju osigurano je već sada 5 stipendija po 5.000 eura, a očekuju se i nove donacije.  Vjeruje se da će novi budući menadžeri ovog najodrživijeg oblika turizma doprinijeti ukupnom održivom razvoju naših destinacija.

Skip to content