Na FMTU održan Forum održive gastronomije

28.06.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

27. lipnja 2022. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija održan je okrugli stol Forum održive gastronomije.

Okrugli stol su zajednički organizirali Liburnia Riviera Hoteli d.d., TZ Kvarnera, Udruga Žmergo i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

O problematici održive gastronomije te o prednostima korištenja ekološki uzgojenih, sezonskih i lokalnih namirnica u pripremi jela zatim o važnosti promocije i edukacije o održivoj gastronomiji raspravljali su sljedeći panelisti: Irena Peršić Živadinov iz TZ Kvarnera, Domijan Mršić iz Liburnia Riviera Hotela d.d., Greta Krešić i Slobodan Ivanović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Helena Traub iz Udruge Žmergo, Zdravko Tomšić – chef konzultant te Mladen Brajan iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije.

Zanimljivu panel raspravu vodio je Edi Prodan, novinar Novog lista d.d.

Nakon okruglog stola u dvorištu fakulteta održan je Eko sajam čijom se organizacijom Udruga Žmergo bavi već 12. godina, a svoje su proizvode predstavili ekološki certificirani proizvođači: OPG Mićić – med, OPG Vučemilović – lavanda, Hortiriviera d.o.o. – sredstva za cišcenje, OPG Hujić – voće i povrće i OPG Loboda – voće i povrće i sokovi. Cijeli događaj upotpunio je domjenak u skladu s održivom gastronomijom kojeg je realizirala Liburnia Riviera Hoteli d.d.

Zahvaljujemo se svim sudionicama Foruma održive gastronomije!

Skip to content