Na FMTU održana radionica za mentore stručne prakse

05.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 04. ožujka 2024. godine održala se radionica za mentore stručne prakse studenata. Teme koje su se obradile su Mentoriranje generacije Z – očekivanja mentora i studenata“ i  Uloga mentora u procesu stručne prakse“.

Cilj radionice bila je razmjena znanja i iskustva kod organizacije i provođenja stručne prakse studenata, te analiziranje trendova i izazova u mentoriranju novih generacija studenata.

Radionicu je otvorila prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, prodekanica za razvoj, a o benefitima mentoriranja izlagala je doc. dr. sc. Ivana Ivančić, voditeljica prakse smjera Menadžment u hotelijerstvu. Dr.sc. Maša Trinajstić, voditeljica prakse smjera Menadžment održivog razvoja objasnila je procese i dokumentaciju vezanu uz praksu. Doc. dr. sc. Marina Barkiđija Sotošek, voditeljica stručne prakse smjera Menadžment u turizmu, naglasila je izazove u mentoriranju generacije Z, nove načine komunikacije i nove oblike motivacije. Svoja iskustva podijeli su mentori Jan Kreber iz Jadrolinije d.d. Rijeka i Adriano Požarić, organizator mnogobrojnih specijaliziranih turističkih sajmova.

Na radionicu, koja se mogla pratiti online i onsite, odazvalo se 80tak mentora iz turističkih zajednica, putničkih agencija, jedinica lokalne samouprave i hotelskih grupacija. Svi sudionici dobiti će potvrde o sudjelovanju na radionici.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i želimo uspješnu provedbu stručne prakse studentima i poslodavcima!

Skip to content