Fakultet sudjelovao na BIP programu TravelTech u okviru Erasmus+programa

30.04.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U razdoblju od 22. do 26. travnja, studenti i djelatnici FMTU-a sudjelovali su na Blended Intensive Program (BIP) u sklopu Erasmus+ programa, pod nazivom Travel Tech, koji se održavao u Vilniusu u Litvi.

Osim studenata FMTU, na BIP-u su sudjelovali i studenti i profesori iz Finske, Portugala i Litve. Program je bio usmjeren na integraciju tehnoloških inovacija u turističkoj industriji, gdje su studenti imali priliku raditi na stvarnim projektima i rješavati aktualne izazove. Tijekom petodnevnog intenzivnog programa, studenti su kroz radionice, predavanja i praktične aktivnosti razvijali nove ideje i koncepte. Suradnja između studenata, profesora i praktičara omogućila je razmjenu znanja i iskustava, te poticanje kreativnog razmišljanja i timskog rada. Poseban naglasak stavljen je na upotrebu naprednih tehnologija poput umjetne inteligencije i velikih podataka u kreiranju inovativnih turističkih proizvoda.

Naši studenti Mario Đaković, Luka Gregur, Deborah Milokanović, Toni Mohorić, Renato Surla i Ema Žegarac osvojili su nagradu za najbolji i najkreativniji projekt u području turizma, pod nazivom Virtual Vanguard.

Pratnja našim studentima bile su prof. dr. sc. Kristina Črnjar i asistentica Vedrana Čikeš. Asistentica Čikeš održala je interaktivno predavanje na temu Challenges in the modernization of Croatian tourism, gdje se osvrnula na izazove s kojima se današnji turizam u Hrvatskoj suočava. Kao odgovore na postavljenu problematiku, studenti su predložili kreativna i zanimljiva rješenja.

Ovo iskustvo ne samo da je pružilo studentima priliku za praktično učenje, već je također pomoglo u stvaranju profesionalnih veza i mreža koje će koristiti u njihovim budućim karijerama. Čestitamo našim studentima i zahvaljujemo partneru Vilniaus kolegija, Faculty of Business Management  na pozivu za sudjelovanjem!

Skip to content