Održan drugi Transnational Project Meeting i prva međunarodna radionica “Challenges and Best Practices in Remote and Hybrid Academic Teaching” u sklopu IncompEdu projekta

15.02.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U okviru projekta InCompEdu – Innovative Competence in Online Higher Education, održana su dva ključna događanja. U utorak, 15. veljače 2022. održan je drugi po redu online Transnational Project Meeting. Sastanak je organizirao vodeći partner Sveučilište iz Gdanska (Poljska). Predstavnici vodećeg partnera te predstavnici drugih partnerskih institucija raspravljali su o dosad provedenim i ostvarenim aktivnostima, postignutim rezultatima i stečenom iskustvu te problemima i izazovima na koje su pritom naišli. Pred kraj sastanka su dani jasni planovi nadolazećih aktivnosti predviđenih u sklopu daljnje provedbe projekta. Sastanku su prisustvovale voditeljica projekta prof. dr. sc. Helga Maškarin Ribarić, asistentice dr. sc. Jelena Dorčić i dr. sc. Jelena Mušanović te Jelena Jakšić Mihović, dipl. oec., stručna suradnica u Centru za projekte.

Već sljedećeg dana, u srijedu 16. veljače, u organizaciji projektnog partnera Sveučilišta u Turku (Finska), održana je na prva međunarodna radionica “Challenges and Best Practices in Remote and Hybrid Academic Teaching”. Radionica se održala online te se bavila izazovima vezanim uz učenje na daljinu. Finnish Education Evaluation Centre (FINEEC) i predstavnici partnerskih institucija održali su kratke prezentacije vezane uz online poučavanje tijekom pandemije. Nakon prezentacija, organizirane su tri radne skupine u kojima su sudionici  diskutirali na teme: metode online poučavanja, digitalni alati, platforme i programi za online poučavanje te interakcija i  motiviranje studenata u online okruženju. Moderatori radnih skupina bili su Riitta Pöntynen i Sari Nyroos (predstavnice projektnog partnera Sveučilišta u Turku), Olga Dębicka i Adam Borodo (predstavnici vodećeg partnera Sveučilišta u Gdansku) te Jelena Dorčić  i Helga Maškarin Ribarić (predstavnice projektnog partnera Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci). Sudionici skupina uspješno su razmijenili iskustvo o metodama koje primjenjuju prilikom poučavanja na daljinu. Nakon razmjene iskustava i kraće diskusije izneseni su rezultati svim sudionicima radionice te je voditeljica projekta Olga Dębicka upoznala sudionike sa daljnjim aktivnostima u sklopu projekta.

Skip to content