Održan okrugli stol na temu: „Pravedna tranzicija u Republici Hrvatskoj: prilike i izazovi“

11.05.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U ponedjeljak 15. svibnja 2023. na našem Fakultetu održan je okrugli stol na temu: „PRAVEDNA TRANZICIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ: PRILIKE I IZAZOVI“ u okviru projekta BOLSTER.
Cilj okruglog stola bio je povezati ključne dionike pravedne tranzicije u Hrvatskoj. Tijekom događaja razmijenila su se iskustava i moguća rješenja za probleme koji se pojavljuju u komunikaciji između javnog, privatnog sektora i ciljane skupine građana koji su dio pravedne tranzicije.
S obzirom da se jedna od aktivnosti projekta odnosi na uspostavu Lokalnih saveza za pravednu tranziciju (Local Just Transition Alliances, LJTA) te da su okruglim stolom okupljeni predstavnici Europske komisije, Europske investicijske banke, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Regionalni koordinatori Istarske i Sisačko-moslavačke županije za europske programe i fondove, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te četiri predstavnika istarskih jedinica lokalne samouprave, može se zaključiti da je okrugli stol rezultirao željenim učinkom, odnosno uspostavom lokalnog saveza za pravednu tranziciju.

Skip to content