Održan treći Multiplier Event u okviru projekta InCompEdu

28.10.2022.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U sklopu projekta InCompEdu, u petak 21. listopada održan je treći događaj s multiplicirajućim učinkom pod nazivom „Development and implementation of the innovative online course – examples of good practices“.

Domaćin događaja i partner na projektu,  Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, je pored svojih stručnjaka ugostio predavače i predavačice s Pravnog, Ekonomskog i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, predavačicu s Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te predstavnika poljskog koordinatora projekta, Sveučilišta u Gdansku.

Hrvatski stručnjaci su sudionicima predstavili primjere dobre prakse koje provode na svojim institucijama, približili su ključne elemente koji doprinose uspješnoj primjeni online predavanja te upoznali sudionike s poteškoćama i izazovima tijekom organiziranja i pripreme online predavanja. Objasnili su primjenu raznoraznih metoda, informacijsko-komunikacijskih tehnologija u visokoškolskom obrazovanju. Raspravljalo se o prednostima i nedostacima online podučavanja. Poljski predstavnik je predstavio projekt InCompEdu te planirane i ostvarene outpute tijekom dosadašnje provedbe projekta. Predstavljeni su alati Mentimetar i Kahoot, pogodni za olakšano provođenje online podučavanja.

Program su otvorile i vodile predstavnice domaćina izv. prof. dr. sc. Ana-Marija Vrtodušić Hrgović, prodekanica za nastavu i prof. dr. sc. Helga Maškarin Ribarić, voditeljica projekta.

Događaj je organiziran kao dio 26. međunarodnog kongresa „Tourism and Hospitality Industry“, čiji je domaćin također Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

InCompEdu projekt je financiran iz programa Erasmus +, ključna mjera 2 Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse za period 1.4.2021 – 31.3.2023.

Skip to content