Održana FIJET Akademija u Slovačkoj

28.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U periodu od 16. do 22. lipnja 2024. godine održala se FIJET Akademija s ciljem okupljanja mladih novinara diljem svijeta koji se bave turističkim novinarstvom. Ove godine FIJET Akademija održala se u Slovačkoj, a pohađala ju je naša studentica 4. godine preddiplomskog studija Menadžment održivog razvoja, Nina Mezak.

U sklopu navedenog programa polaznicima je omogućeno usvajanje stručnih znanja i vještina, kao i upoznavanje tradicije, kulture i turizma zemlje domaćina. Program uključuje predavanja i radionice, kao i praktični rad te stvaranje međunarodnih poznanstava te upoznavanje i razgovor s turističkim stručnjacima.

Ovogodišnji program bio je veoma bogat te su polaznici osim turističkog razgledavanja Bratislave i Piestanya imali priliku pohađati razna predavanja vrhunskih stručnjaka s Paneuropskog sveučilišta- Fakulteta za medije. Također, predstavnici Turističke zajednice Bratislave i Turističke zajednice regije Trnava sudionike su pobliže upoznali s prirodnim ljepotama i turističkim atrakcijama navedenih regija. Uz sve navedeno, Ministarstvo turizma i sporta Republike Slovačke ugostilo je sve sudionike pripremivši im toplu dobrodošlicu u njihovu državu, upoznavanjem s turističkim trendovima i s budućim razvojem turizma u Slovačkoj. 

Osim mladih turističkih novinara iz cijeloga svijeta, Akademiji su prisustvovali i predavači, dugogodišnji članovi FIJETA, Tijani Haddad, predsjednik FIJET- Međunarodne federacije turističkih novinara i pisaca, Asma Jerbi, producentica TV programa Jawhara iz Tunisa, Sema Kutlu, predsjednica Odbora FIJET Turska, Marijana Rebić, predstavnica FIJET Hrvatska te organizatorica cjelokupnog programa, Ludmila Novacká, predsjednica Odbora FIJET Slovačka.

Skip to content