Održana konferencija Tourism and Hospitality Industry 2024 – TRENDS AND CHALLENGES

07.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci ove godine bio je domaćin i organizator 27. bijenalnog međunarodnog kongresa Turizam i hotelska industrija 2024., Trendovi i izazovi.

Kongres je pozdravnim riječima otvorio dekan, prof. dr. sc. Marko Perić i predsjednica Programskog odbora izv. prof. dr. sc. Marina Laškarin Ažić, a svečanom otvorenju prisustvovali su i gospodin Fernando Kirigin, gradonačelnik grada Opatije, dr. sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Marta Žuvić te pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ, gospođa Alessandra Ban.

Nakon svečanog otvorenja, veoma interesantna plenarna izlaganja održali su:

  • profesor Levent Altinay (Oxford Brookes University, UK) sa temom GLOBAL CHALLENGES AND DIRECTIONS FOR FUTURE RESEARCH.
  • profesorica Catherine Prentice (University of Southern Queensland, Australia) sa temom LEVERAGING EMOTIONAL AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE FOR TOURISM AND HOSPITALITY SUSTAINABILITY.

Kongres je okupio brojne domaće i inozemne stručnjake i istraživače koji su predstavili svoja istraživanja, nove trendove i izazove u području turizma i hotelijerstva. U okviru znanstvenog dijela kongresa, 95 znanstvenika i istraživača iz 27 različitih zemalja predstavilo je rezultate svojih istraživanja u sedam znanstvenih sekcija.

U okviru Kongresa održana je i radionica za doktorande koja je ujedno i prigoda za druženje i razmjenu iskustva između doktoranada Fakulteta, ali i za širenje suradnje sa inozemnim istraživačima.

Skip to content