Održana studentska konferencija „Pravni izazovi u turizmu“

28.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U četvrtak i petak (21. i 22.03.2024.) na Pravnom fakultetu u Rijeci i Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji održala se studentska konferencija pod nazivom Pravni izazovi u turizmu koju su organizirali Studentski zbor Pravnog fakulteta u Rijeci i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Tema prvog dana konferencije koja se održala na Pravnom fakultetu u Rijeci je bila „Izazovi na tržištu rada u turizmu“, a sudionice su bile naše studentice Aleksandra Markovska, Matea Habuš i Asja Kantar te prof. dr. sc. Kristina Črnjar. Pričajmo o tome: Izazovi upravljanja ljudskim potencijalima u turizmu bila je tema panel diskusije koju je moderiala prof. dr. sc. Kristina Črnjar,  a sudionici su bili izv. prof. dr. sc. Antonija Zubović s Pravnog fakulteta u Rijeci te mr. sc. Jan Kreber, ravnatelj Službe za selekciju, edukaciju i razvoj zaposlenika Jadrolinije.

Drugi dan konferencije održao se na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Tema je bila Korištenje plaža u turističke i rekreativne svrhe, a sudionici su bili studenti Pravnog fakulteta Hanna Jureša, Dorian Superina i Gea Bogdan te prof. dr. sc. Dario Đerđa, dekan Pravnog fakulteta u Rijeci. U okviru panel diskusije Pričajmo o tome: Korištenje plaža u turističke i rekreativne svrhe govorili su prof. dr. sc. Daniela Gračan s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Filip Vlah, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Opatije. Moderator ove panel diskusije bio je prof. dr. sc. Dario Đerđa, dekan Pravnog fakulteta u Rijeci. Prigodnim riječima se sudionicima obratio dekan prof. dr. sc. Marko Perić, a moderatorica drugog dana konferencije je bila naša studentica Zoia Dimić.

Zahvaljujemo svim učesnicima i čestitamo organizatorima na uspješnoj konferenciji te se nadamo da ćemo imati prilike poslušati još ovako zanimljivih studentskih konferencija!

Skip to content