Održano predavanje na temu „Održivost U Valamaru“

11.05.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dana 10.05.2023. voditeljica održivosti Valamar Riviere, Petra Počanić, održala je predavanje na temu „Održivost u Valamaru“ studentima 2. godine smjera Menadžment održivog razvoja i članovima Eko odbora.

Kroz predavanje, Petra Počanić je upoznala studente s pojmom održivosti u turizmu, izazovima današnjice, govorila je o Europskom zelenom planu, ESG-ovima, Direktivi o korporativnom izvješćivanju o održivosti koja donosi nova pravila za objave o održivim praksama europskih poduzeća. Zatim je predstavila što je Valamar kao jedna od vodećih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj, dosada napravila po pitanju zaštite okoliša i održivosti te predstavila Valamar ESG strategiju do 2025. godine.

Također, podijelila je sa studentima svoje osobno iskustvo i što je značilo djelovati u području održivosti kad održivost nije bila mainstream.

Po završetku predavanja, održana je mini radionica gdje su studenti morali osmisliti inovativni održivi proizvod budućnosti. Nakon radionice kolegica Počanić je sa zadovoljstvom odgovarala na brojna pitanja studenata, a ovim predavanjem podsjetili smo studente na ciljeve održivog razvoja i to cilj br. 6 čista voda i sanitarni uvjeti, br. 11 održivi gradovi i zajednice, br.12. odgovorna potrošnja i proizvodnja, br. 13 očuvanje klime i 17. partnerstvom do cilja.

Skip to content