Okrugli stol na temu: „Pravedna tranzicija u Republici Hrvatskoj: prilike i izazovi“

10.05.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U ponedjeljak 15. svibnja 2023. s početkom u 10.00 sati na našem Fakultetu održat će se okrugli stol na temu: „PRAVEDNA TRANZICIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ: PRILIKE I IZAZOVI“ u okviru projekta BOLSTER.

U skladu s Europskim zelenim planom (EGD) europska društva trebala bi proći tranziciju prema ugljično neutralnom društvu. Planom se nastoje osmisliti duboko transformativne strategije tranzicije, po principu „ne ostaviti nikoga iza sebe“. Stoga je EU uvela mehanizam pravedne tranzicije kako bi pokazala solidarnost s najzagađenijim i najviše pogođenim regijama u Europi. Regije diljem Europe stoga osmišljavaju i provode planove pravedne tranzicije kako bi dobile sredstva i potporu iz Mehanizma pravedne tranzicije.

Cilj projekta „Bridging Organizations and marginalized communities for Local Sustainability Transitions in Europe” – BOLSTER je razumjeti kako na marginalizirane zajednice utječu politike povezane s EGD-om i povećava li njihovo uključivanje u procese donošenja odluka potporu tranzicijskim planovima. Jedna od ključnih aktivnosti projekta je uključivanje predstavnika vlasti, marginaliziranih zajednica te kompanija koji će sudjelovanjem na okruglom stolu definirati probleme ove tematike te diskutirati o mogućim rješenjima.  Program okruglog stola nalazi se u nastavku:

Nositelj projekta je Sveučilište iz Tilburga (Nizozemska), a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije jedan je od ukupno 12 ključnih istraživačkih partnera u projektu. 

Prijava za sudjelovanje na okruglom stolu je obavezna i dostupna je na poveznici: https://forms.gle/3mDn7Y5Up6AM1ozY6.

Skip to content