Panel „Može li Hrvatska bez turizma?“

14.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji se u četvrtak 14.3.2024. godine održao panel „Može li Hrvatska bez turizma?“ s više od 150 sudionika. Organizatori panela s ovom vrlo zanimljivom temom su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci i Hrvatsko društvo ekonomista.

U uvodnom dijelu prisutne su pozdravili ispred organizatora prof. dr. sc. Marko Perić, dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te prof. dr. sc. Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista. Prisutnima su se obratili Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije te gradonačelnik grada Opatije Fernando Kirigin.

Uvodno su o problematici da li hrvatsko gospodarstvo može bez turizma govorili Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva Ministarstva turizma i  te dekan Fakulteta prof. dr. sc. Marko Perić. U zanimljivim obraćanjima kroz panel „Može li Hrvatska bez turizma?“ s posebnim naglaskom na njegovu održivost i problematiku razvoja u suvremenom okruženju sudjelovali su panelisti: Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d. za investicije, marketing i maloprodaju, Fernando Kirigin, gradonačelnik Grada Opatije, prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, doc. dr. sc. Katarina Bačić, članica Glavnog odbora Hrvatskog društva ekonomista te Bernard Zenzerović, direktor Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH). Moderator panela je bio izv. prof. dr. sc. Siniša Bogdan sa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Panel je otvorio i perspektive ka ključnim razvojnim ciljevima koji su postavljeni u Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine, a to su: 1. Cjelogodišnji i regionalno uravnoteženiji turizam, 2. Turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu,  3. Konkurentan i inovativan turizam, 4. Otporan turizam što je i istaknuo dekan Fakulteta prof. dr. sc. Marko Perić u uvodnom izlaganju. Zajedničkim djelovanjem svih uključenih dionika različitih sektora stvaramo kvalitetniji i inovativniji turizam.

Skip to content