Planeta mladih na FMTU za Dan planeta Zemlje

25.04.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Eko odbor Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Žmergov lokalni info-centar zanimljivom “planet Earth” fotografijom poslali snažne poruke vezane uz klimatske promjene obilježivši Dan planeta Zemlje

Ohladi Zemlju, a ne apartman!, Smanji ugljični otisak, povećaj odgovornost!, Svi za jednog, Zemlja za sve!, Planeta prije profita!, Promijeni sebe, a ne klimu! Vrijeme se topi! Podignimo glas, a ne temperaturu!, samo su neke od poruka akcije održane uoči Dana planeta Zemlje koju su poslali studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu uz pomoć Žmergovog lokalnog info-centra za mlade.

Pedesetak studenata i profesora Fakulteta te predstavnice Žmergovog lokalnog info-centra za mlade okupili su se u prostoru fakulteta uoči Dana planeta Zemlje, 22.travnja 2023. godine, kako bi zajedno obilježili ovaj važan okolišni datum. Sve je započelo prikupljanjem otpada po prostoru fakulteta koji će odigrati važnu ulogu u fotografiji, kao i otpadne kartone za potrebe izrade tematskih poruka koje se akcijom željelo poslati javnosti.

U dvorištu zgrade fakulteta, na zelenoj površini, sudionici su oboružani natpisima te prikupljenim otpadom u rukama okružili kameru fotografa koji je pomoću tehnike ekstremnog fisheyea izradio fotografiju koja formom kugle neodoljivo podsjeća na našu planetu. A njome šaljemo poruku o važnosti očuvanja prirode, brige i zaštite okoliša kojom želimo podsjetiti na činjenicu da svi dijelimo ovaj jedinstven plavo-zeleni prostor te da je baš svaka naša odluka i navika od presudne važnosti ako želimo da naša plavo-zelena “kugla” takva i ostane.

Ovom aktivnosti Fakultet doprinosi ciljevima održivog razvoja: br. 13 Zaštita klime, cilj 14 Očuvanje vodenog svijeta, cilj 15 Očuvanje života na zemlji

Skip to content