Plava čistka

18.09.2021.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Akcija čišćenja plaža u sklopu World CleanUp Day je održana 18. rujna 2021.. Plava čistka – Let’s do it Mediterranean je zajednička jednodnevna akcija čišćenja mora, podmorja i priobalja sredina duž naše predivne obale. Dio je regionalnog projekta Let’s do it Mediterranean, u kojem sudjeluju zemlje mediteranskog prstena sa zajedničkim ciljem čistog Mediterana.

Studenti i djelatnici FMTU-a obilježili su Svjetski dan čišćenja na kostrenskim je plažama gdje je organizirana akcija prikupljanja opušaka i plastičnog otpada. Akciju je organizirala inicijativa “Backtoblue” Liburnia d.d u suradnji s Jedriličarskim klubom GALEB, Udrugom pomorskih agenata Hrvatske, Adriatic Ship Supply Agency, Express Global te Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a uključilo se oko 200-tinjak volontera.

Cilj je potaknuti svijest studenata i građana o potrebi zaštite okoliša i mora uz koje i od kojeg se živi. More i prirodne ljepote osnova su za održivi turizam Hrvatske, a izuzetno je važno da se o brizi za okoliš u tom aspektu pridaje dovoljno pažnje.

https://www.teklic.hr/aktualno/aktualno-hrvatska/dvjestotinjak-volontera-jutros-ocistilokostrenske-plaze-od-opusaka-i-plasticnog-otpada/205396/

https://www.backtoblu.com/backtoblu-beach-clean-up-18-09-2021/fbclid=IwAR2T9lfMNwEcl7lcu4VRm4GKsmwLxWc71ss1XsHmZlAYcBGiH-v0eV2vIIs

https://www.zlu-bakar-kraljevica.hr/2021/09/14/najava-eko-akcije-ciscenja-kostrenskih-plaza/

Skip to content