Potpisani sporazumi o obavljanju Stručne prakse sa direktoricama i direktorima otočnih turističkih zajednica sa područja Primorsko-goranske županije

18.04.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dodatne mogućnost stjecanja praktičnih znanja studentima Fakulteta osigurane su zahvaljujući novim potpisanim sporazumima o obavljanju Stručne prakse. Direktori i direktorice svih otočnih turističkih zajednica sa područja Primorsko-goranske županije dali su svoju podršku Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i potvrdili da će od sljedeće akademske godine biti partneri u dijelu nastavnog procesa mentorstvom studente završnih godina preddiplomskog studija, programa „Menadžment u turizmu“. Dana 17.04.2023., potpisivanju sporazuma prisustvovali su: Dalibor Cvitković – Turistička zajednica Grada Malog Lošinja,  Željka Stašić – Turistička zajednica Grada Cresa, Majda Šale – Turistička zajednica otoka Krka, Ivana Kovačić – Turistička zajednica Grada Krka, Ivana Topić – Turistička zajednica Općine Baška, Boris Latinović – Turistička zajednica Općine Dobrinj, Andrea Orlić Čutul – Turistička zajednica Općine Omišalj, Daniel Manzoni – Turistička zajednice Općine Malinska-Dubašnica, Branko Karabaić – Turistička zajednica Općine Punat. Svoju podršku također su iskazali predstavnici Turističke zajednice Grada Raba, Turističke zajednice Općine Lopar kao i Turističke zajednice Općine Vrbnik.

Kao dio programa na četvrtoj godini preddiplomskog studija, studentima se kroz kolegij Stručna praksa omogućava da stečena teorijska znanja primjene u praksi i na taj se način što adekvatnije pripreme za rad u realnom sektoru. Stručna praksa obvezna je za sve redovite i izvanredne studente, a uspješnim završetkom iste, studenti ostvaruju 14 ECTS-a. Po završetku Stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprjeđuju praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti. Zahvaljujemo predstavnicima turističkih zajednica na pruženoj podršci i veselimo se što će naši studenti kroz Stručnu praksu učiti od najboljih u turizmu!

Skip to content