Potpisani ugovori o stručnoj praksi s TZ grada Opatije, TZ grada Rijeke i TZ grada Crikvenice

27.03.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dana 24.03.2023., Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu proširio je mogućnosti stjecanja znanja u praksi za svoje studente potpisivanjem ugovora sa tri turističke zajednice.  Direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Petar Škarpa, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić i direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice, Marijana Biondić zajedno sa dekanicom Fakulteta prof. dr. sc. Sandrom Janković, ispred svojih javnih ustanova dogovorili suradnju u okviru realizacije stručne prakse.

Turističke zajednice su organizacije koje djeluju po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnivaju se radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom. Rad turističkih zajednica usmjeren je na razvoj i marketing destinacije, osiguravanje cjelovitije zastupljenosti specifičnih lokalnih/regionalnih interesa te poboljšanje uvjeta boravka turista u destinaciji. Svojim poslovanjem posebno su interesantne studentima studijskog programa „Menadžment u turizmu“ koji se kroz studijski program osposobljavaju za rješavanje kompleksnih poslova i vođenje ekonomskih procesa u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu. Kao dio programa na četvrtoj godini preddiplomskog studija, studentima se kroz kolegij Stručna praksa omogućava da stečena teorijska znanja primjene u praksi i na taj se način što adekvatnije pripreme za rad u realnom sektoru. Stručna praksa obvezna je za sve redovite i izvanredne studente, a uspješnim završetkom iste, studenti ostvaruju 14 ECTS-a. Po završetku stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprjeđuju praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

Zahvaljujemo predstavnicima turističkih zajednica što su pristali biti partneri u dijelu nastavnog procesa i veselimo se što će naši studenti kroz stručnu praksu učiti od najboljih u turizmu!

Skip to content