Povijesni trenutak za kamping u Europi: U Bredi započeo prvi “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management”

11.09.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Ovaj tjedan tri partnerska sveučilišta:  Sveučilište u Bredi (Buas),  Sveučilište u Rijeci – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FTHM) i  Sveučilište u Gironi (UdG), proslavila su povijesni trenutak početka prvog studija ovog tipa u Europi sa 6 entuzijastičnih studenata. Studenti su pravi pioniri i bit će budući lideri održivog upravljanja kampovima a dolaze iz Nizozemske (3), Belgije (1), Kine (1) i Hrvatske (1).

Novi magistarski program SOHM počinje u Bredi, gdje se studenti povezuju s globalnim kontekstom industrije kampova. Prvi semestar uključuje snažan program izlaganja industriji s terenskim izletima u ključne kampove u Nizozemskoj, izazove promišjanja o dizajnu i inovacijama u suradnji s kampom u Bredi, nekoliko gostujućih predavanja naših akademskih i industrijskih partnera te susrete partnera i studenata tijekom nizozemskog Vakantiebeurs u siječnju 2024.

Nakon toga, u veljači 2024. studenti će se preseliti u kampus Opatija, u Hrvatskoj, gdje će raditi na terenu na upravljačkim zadacima o poslovanju kampa.  U Opatiji, studenti će imati prilike slušati najveće experte na području prodaje, menadžmenta, održivog upravljanja te financijskog izvješćivanja u kampovima sa brojnim studijskim posjetima najboljim kampovima i terenskom nastavom u kampu 5*

U drugoj godini programa studenti će treći semestar provesti u Gironi,  proučavajući teorijsku i kritičku analizu tema povezanih sa  outdoor ugostiteljstvom, kampiranjem i ugostiteljstvom na otvorenom, a tijekom posljednjeg semestra studenti pišu magistarski rad  i imaju stručnu praksu u najboljim kampovima Europe ili najboljim tvrtkama kamping industrije.

Master SOHM dizajniran je i implementiran u bliskoj suradnji s industrijom kampova. Tri partnerska sveučilišta uspostavila su čvrste partnerske odnose sa eminentnim tvrtkama i ponosna su što se svim studentima nude stipendije od 5000 eura:

ANWB, ACSI, ADAC, VACANCE COL CUORE I CHARTAGO. Ove tvrtke nude stipendije i studentima u sljedećoj generaciji 2024.  u ovom će studiju aktivno i partnerski sudjelovati kroz gostujuća predavanja, posjete tvrtkama, praksu i sudjelovanje u projektima i drugo.

Za više informacija kontaktirajte:

Sveučilište primijenjenih znanosti Breda: www.buas.n

Contact Breda: Jos van der Sterren, Sterren.j@buas.nl, +31 6 14680908

Contact Opatija: Josipa Cvelić Bonifačić, jcvelic@fthm.hr , +385 98 442 877

Contact Girona: Lluis Coromina, lluis.coromina@udg.edu, +34 620 16 71 74

Skip to content