Predsjednik Republike Hrvatske održao predavanje na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu povodom upisa 50. generacije studenata

04.12.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U petak 1.12.2023. je predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović posjetio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je predavanje studentima na temu „Sigurnosno-političke okolnosti i izazovi za hrvatski turizam“ nakon kojega je odgovarao i na pitanja studenata. Na pitanje što vidi kao sigurnosne probleme za Hrvatsku, predsjednik Milanović je upozorio na konstantne promjene funkcioniranja Europske unije.

U sklopu predavanja 50. generaciji studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu upisanih u akademskoj godini 2023./2024., predsjednik Milanović je govorio o ulozi turizma za Hrvatsku. Predsjednik je rekao “Moramo se pomiriti s činjenicom da Hrvatska ima 20% ekonomije u turizmu, ali, isto tako, da je jako bitno da se od turizma napravi vrhunski proizvod“ te  dodao da svi ovisimo o nekim egzogenim faktorima na koje teško možemo utjecati, pa tako i turizam.

Prilikom boravka na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s upravom Fakulteta. Na sastanku su bili dekan prof. dr. sc. Marko Perić, prodekanice prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić, prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, izv. prof. dr. sc. Elena Rudan, prof. dr. sc. Anamarija Vrtodušić Hrgović, prodekan izv. prof. dr. sc. Siniša Bogdan, tajnica Fakulteta Maja Juračić, prorektor prof. dr. sc. Saša Zelenika, te predstavnici Grada i Županije gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-o-ukidanju-jednoglasnog-donosenja-odluka-u-eu-to-ne-moze-usli-smo-u-uniju-pod-drugim-pravilima/

Skip to content