Predstavljena aplikacija Etinerary i važnosti informacija u poslovanju, rizike koje to nosi, pametne sustave, standarde i mogućnosti upravljanja cyber sigurnošću

07.06.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Svibanj je za studente obveznog kolegija Pametni turizam bio intenzivan i zanimljiv jer su nakon dva gosta predavača, koji su im omogućili uvid u praksu i trenutni moment razvoja raznih tehnologija čija primjena ima potencijal mijenjati turizam, semestar zaključili odlaskom na terensku nastavu.
Početkom svibnja na kolegiju je gostovao g. Goran Paulin iz riječkog Kreativnog odjela i studentima predstavio aplikaciju Etinerary, koja nastoji ponuditi turistima one sadržaje i aktivnosti u destinaciji koji su u skladu s njihovim specifičnim interesima, raspoloživim vremenom i budžetom. Studenti su dobili priliku biti dio CMS-a aplikacije, te unositi u sustav aktivnosti i/li rute koje će se po odobrenju administratora predstavljati korisnicima aplikacije u destinaciji. Sljedeći gost na kolegiju bio je profesor Blaž Markelj s Fakultete za varnostne vede, Univerze v Mariboru, koji se fokusirao na važnost informacija u poslovanju, rizike koje to nosi, pametne sustave, standarde i mogućnosti upravljanja cyber sigurnošću.
Teoretski pristup primjeni najrazličitijih tehnologija u stvaranje i unapređenje turističkog iskustva i doživljaja stavljen je u praktični kontekst u Kući Velebita u Krasnom, koja raspolaže brojnim tehnologijama kojima muzejski postav posjetiteljskog centra Nacionalnog parka Sjeverni Velebit postaje interaktivno iskustvo i uključuje osjetila dodira, vida, mirisa i sluha. Postav Kuće Velebita proteže se na četiri etaže i obuhvaća nekoliko tematskih cjelina koje se međusobno isprepliću i prožimaju u demonstriranju bogatstva i raznolikosti Velebita, a koje su studenti FMTU-a do u tančine istražili. Svoje iskustvo pretočili su u ocjenski zadatak, dajući vlastiti pojedinačni osvrt na tehnološki unaprijeđeno iskustvu u odnosu na klasični pristup koji su imali prilike iskusiti u obližnjem Muzeju šumarstva.

Skip to content