Preminuo dr. sc. Mladen Črnjar, redoviti profesor u trajnom zvanju

24.08.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Preminuo je dr. sc. Mladen Črnjar,  umirovljeni redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci i dugogodišnji ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije te član Županijskog poglavarstva od prvog saziva 1993. do kraja 2007. godine.

Profesora Mladena Črnjar pamtit ćemo kao stručnu osobu  posvećenu nastavnim i znanstvenim aktivnostima. Nastavni, znanstveni i stručni rad započeo je 1998. godine kao docent, zatim kao izvanredni profesor, a od 2005. do 2010. kao redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Rijeci.

Od 2010. godine bio je redoviti profesor u trajnom zvanju našeg Fakulteta. Bio je voditelj i jedan od utemeljitelja sveučilišnog doktorskog studija “Menadžment održivog razvoja” na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Autor je velikog broj znanstvenih i stručnih radova te sveučilišnih udžbenika.

Pamtit ćemo ga po velikoj energiji kojom je izvršavao svoje zadatke i velikom doprinosu razvoju problematike tema održivog razvoja i ekonomike okoliša.

Obitelji iskrena sućut.

Skip to content