Pretplaćena platforma objedinjenog pretraživanja e-izvora: Summon

15.06.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Discovery servis Summon koji će zamijeniti dosadašnju platformu EBSCO Discovery Service (EDS) dostupan je za korištenje na naslovnici Portala e-izvori.

Korištenjem jednog polja za pretraživanje putem discovery servisa Summon moguća je objedinjena pretraga svih dostupnih pretplaćenih e-izvora u nacionalnoj licenci, e-izvora dostupnih na pojedinim hrvatskim sveučilištima, e-izvora u otvorenom pristupu, a u skorašnjem vremenskom roku i skupnog digitalnog repozitorija Dabar.

Prednosti objedinjenog pretraživanja putem discovery servisa su jednostavniji i brži pronalazak relevantnih rezultata, veća vidljivost i dostupnost cjelovitog teksta u raznim e-izvorima, dostupnost kontakta za korisničke upite te informacija o mogućnostima međuknjižnične posudbe na jednom mjestu i slično.

Platformu Summon mogu koristiti svi članovi hrvatske znanstvene i akademske zajednice – nastavnici, zaposlenici i studenti, a korištenje je omogućeno direktno s računala u javnim ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja RH, kao i upisom AAI@EduHr elektroničkog identiteta putem proxy poslužitelja na glavnom izborniku Portala e-izvori u svrhu pretraživanja izvan ustanova.

Pristup Summonu je dostupan na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te na mrežnim stranicama pojedinih sveučilišnih knjižnica i Instituta Ruđer Bošković.

Molimo da nam svaku primjedbu, prijedlog ili komentar na funkcionalnost Summona javite na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.

Skip to content