Projekt GREENPACT – poziv na predstavljanje nadolazećih događanja

09.01.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

petak, 12. siječnja, u 9 sati (dvorana A1, prizemlje)

Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke i Step Ri, uz potporu su se Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, priključili projektu GREENPACT. Projekt stavlja naglasak na jačanje vještina mladih te malih i srednjih poduzeća iz kreativnog, kulturnog i turističkog sektora, u cilju promjene načina razmišljanjai osposobljavanja za primjenu kružne ekonomije. 

Kroz projekt će se održati dva ciklusa dvodnevih radionica pod nazivom GREENPACT Collaboration Lab, a zatim i tromjesečni program edukacije za primjenu cirkularne ekonomije. Ove aktivnosti provest će se u suradnji s poduzećima koja će predstaviti primjere iz sektora turizma.

Tijekom dvodnevne radionice/hackathona iskusni će poduzetnici predstaviti poslovne izazove čijim će rješavanjem sudionici postati „zeleniji“ i održiviji. Inspirirani predstavljenim poslovnim izazovima, studenti FTHM-a uz ostale će sudionike iz Generacije F* razvijati rješenja u skladu s principima kružnog gospodarstva i održivog, odgovornog poslovanja.

*Generaciju F čine predstavnici Fridays for Future (pokret za štrajk zbog klimatskih promjena vođen i organiziran od strane mladih diljem svijeta), budući poduzetnici i budući potrošači koji predstavljaju ogroman ekonomski potencijal, a čijoj se zabrinutosti zbog klimatskih i društvenih izazova ne pridaje pozornost.

Cilj je hackathona da i poduzeća i Generacija F* unaprijede svoje razumijevanje održivosti i cirkularnog poslovanja. Studenti FTHM-a i ostali sudionici Generacije F dobit će uvid u izazove stvarnog poslovanja te mentorstvo iskusnih turističkih djelatnika, a predstavnici poduzeća upoznat će se sa stavovima i načinom razmišljanja mladih potrošača koji će u budućnosti odrediti tržište.

Sudjelovanje na dvodnevnoj radionici/hackathonu omogućit će izravan ulazak u tromjesečni GREENPACT program edukacija.

Najbolje ekipe, odnosno one visoko motivirane i s najboljom „zelenom i održivom“ idejom razvijenom tijekom tromjesečnog GREENPACT programa edukacija, bit će pozvane na sudjelovanje u Finalnim GREENPACT Collaboration Labovima (Rijeka i Bratislava) koji će omogućiti razmjenu iskustava i zajedničko stvaranje inovacija s timovima iz pet zemalja srednje Europe (DE, IT, CZ, SK, HR).

Aktivnosti kreću već u ožujku 2024. s prvim hackathonom na FTHM-u, stoga vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite već u petak, 12. siječnja, u 9 sati (dvorana A1, prizemlje) kako bi vam kolege iz Step Ri znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci predstavili aktivnosti u kojima je moguće sudjelovati (radionice, program edukacija, međunarodna suradnja).

Skip to content