Radionica o digitalnom otpadu za studente FMTU

29.03.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Udruga Žmergo i ove godine došla je u goste na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održati radionicu za studente o digitalnom otpadu u okviru akcije digitalnog čišćenja koja se održava u sklopu kampanje Zelena čistka. Digitalna čistka, primarno među djecom i mladima, a zatim i među svim građanima podiže svijest o problematici digitalnog otpada i kako razviti održive digitalne navike.

Radionica za studente Fakulteta održala se u srijedu, 29. ožujka 2023. godinepod vodstvom Diane Kovačić, koordinatorice edukativnih programa Udruge Žmergo i voditeljice Žmergovog lokalnog info-centra za mlade.  Kroz različite interaktivne metode rada , studenti su imali priliku detektirati na koje sve načine oni doprinose digitanom zagađenju te kako mogu usvojiti vrlo konkretne digitalne navike koje sprečavaju digitalno, ali i zagađenje u stvarnom svijetu.

Studenti su na radionici koristili svoj pametni telefon jer se u okviru radionice održala mini akcija digitalnog čišćenja, a rezultati se pribrajaju uspjehu nacionalne kampanje Digitalna čistka. Ovom radionicom Fakultet doprinosi ciljevima održivog razvoja i to cilju 13 Odgovor na klimatske promjene i cilju 15 Očuvanje života na kopnu.

Više detalja o Zelenoj i Digitalnoj čistki dostupno je na webu kampanje www.zelena-cistka.hr  

Skip to content