RCK RECEPT gostovanje na Kanalu Ri

18.07.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

7.7.2023.

U ponedjeljak, 3. srpnja, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija gđa. Sibila Roth i koordinatorica aktivnosti LAB-a u sklopu RCK Opatija gđa. Maja Uršić Staraj predstavile su projekt RCK RECEPT na Kanalu Ri.

U sklopu televizijske emisije, ravnateljica Ugostiteljske škole gđa. Roth predstavila je novo zanimanje Tehničar/ka posluživanja za koje su trenutno otvoreni upisi, a na jesen se planira pokrenuti više kraćih programa u području turizma i ugostiteljstva. Ovo je prvo modularno zanimanje u RH, koje će učenicima osigurati prošireno znanje – osim konobarskih vještina, steći će vještine sommeliera, bariste, enologa i nutricionista. Naglasak je na kreativnosti i raznolikosti, a prvenstveno na praktičnom radu u školi, hotelima i restoranima. Više o novom zanimanju pročitajte ovdje: Tehničar/ka posluživanja.

Gđa. Uršić Staraj predstavila je rad LAB-a RCK Opatija. Njegova uloga je da podrži uvođenje novih tehnologija u obrazovanje i da omogući njihovu integraciju u nastavu i tako unaprijedi obrazovni proces. LAB okuplja stručnjake iz područja obrazovanja, tehnologije i inovacija kako bi se osmislile strategije i smjernice za uvođenje novih tehnologija u školu i šire.

„Kao što je ravnateljica spomenula, kroz projekt smo izradili nove obrazovne programe u kojima ćemo koristiti i nove tehnologije. Jedan primjer je izrada edukativne VR igre koju izrađujemo baš po mjeri naših programa i za koju nabavljamo 50 VR naočala. To predstavlja jedan konkretan primjer rada LAB-a koji surađuje s cijelom školom kako bi se to realiziralo u praksi.” – izjavila je koordinatorica LAB-a gđa. Uršić Staraj.

Najavljeni su i idući koraci projekta – izrada smjernica za uvođenje novih tehnologija u obrazovanje, koje će biti primijenjive na sve škole te će tako doprinijeti razvoju obrazovanja u cijeloj Hrvatskoj.

Cijelu TV emisiju pogledajte na YouTube-u Kanala Ri na sljedećoj poveznici:

POGLEDAJTE TV EMISIJU

Više informacija

Skip to content