Srednja talijanska škola i Hotelijersko-turistička škola Opatija na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu obilježili Svjetski dan turizma

28.09.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dana 27. rujna 2022. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, učenici i nastavnici Srednje talijanske škole Rijeka i Hotelijersko-turističke škole Opatija te nastavnici Fakulteta obilježili su Svjetski dan turizma.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana turizma je rethinking tourism – novo promišljanje turizma. Navike turista su se nakon pandemije koronavirusa  promijenile, a turizam je postao neizostavna sastavnica života suvremenog čovjeka.  Prodekanica za razvoj Marinela Krstinić Nižić pozdravila je učenike Srednje talijanske škole pod vodstvom ravnatelja Michele Scalembra i nastavnica Ingrid Nasić i Silvie Vračar te učenike srednje Hotelijersko-turističke škole iz Opatije pod vodstvom nastavnika Zagorke Ivanković, Brankice Jauković, Ines Didović i Leona Stocka.

Elena Rudan, prodekanica za poslovne odnose, predstavila je aktivnosti Fakulteta ističući kako se na preddiplomskim studijima Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu te na Menadžmentu održivog razvoja osiguravaju relevantna znanja za obavljanje menadžerskih poslova  u turističkom sektoru, koji se u suvremenim uvjetima moraju razvijati na načelima održivoga, uključivog i otpornijeg turizma.

Na ovu temu nadovezale su se asistentice Romina Agbaba i Tatjana Špoljarić, održavši predavanje i radionicu na temu Promišljajte turizam.

Nakon radionice učenici su obišli zgradu Fakulteta te je dogovorena buduća suradnja na zajedničkim projektima.

Skip to content