Stručni posjet u Reykjavik (Island)

07.04.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Upravljački odbor RCK Ugostiteljske škole Opatija u razdoblju od 26. -31.3.2023. bio je u stručnom posjetu Reykjaviku (Island).

Cilj stručnog posjeta je jačanje suradnje i razmjene iskustava s drugim ustanovama za strukovno obrazovanje, kao i uspostavu kvalitetne stručne mreže domaćih i stranih partnera. Ovaj stručni posjet pružio je priliku za stvaranje dugoročnih veza i partnerstva, što omogućava nastavnicima, učenicima i drugim dionicima centra suradnju s drugim institucijama i razvijanje novih vještina i kompetencija.

Tijekom stručnog posjeta Islandu Upravljački odbor RCK upoznao se s profesionalnim usmjeravanjem učenika završnih razreda osnovnih škola u sektoru turizma i ugostiteljstvaPosjetili su nekoliko renomiranih hotela u Reykjaviku [Hotel Alda, Hotel Konsulat Currio Collection by Hiltonte, hotel Parliament] kao i termalni centar Sky Lagoon te se upoznali s primjerima suradnje islandskih poslodavaca s obrazovnim ustanovama u tom sektoru.

Prilikom posjete strukovnoj školi Kopavogur College, predstavljen im je program strukovnog obrazovanja u području turizma i ugostiteljstva na Islandu te struktura programa s inovativnim obrazovnim metodama. Također im je prikazana organizacija praktične nastave s naglaskom na pripremu učenika za budući rad u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Upravljački odbor je sakupio vrijedna znanja i informacije posebice prilikom uvida u praksu suradnje poslodavaca i obrazovnih institucija na Islandu te će im stečeno iskustvo zasigurno pomoći u budućem donošenju odluka u daljnjem radu u području obrazovanja.

Projekt RCK Recept je prepoznao važnost stručnog usavršavanja nastavnika i suradnje s drugim ustanovama u svrhu unaprjeđenja kvalitete obrazovanja. Stoga je ovaj stručni posjet još jedan korak prema ostvarenju ovog cilja i stvaranju kvalitetne stručne mreže partnera.

Skip to content