Studijsko putovanje u Sloveniju polaznicima stručnog diplomskog studija “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management”

20.05.2024.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dvodnevno te ujedno peto studijsko putovanje za studentice združenog stručnog diplomskog studija “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management” organizirano od strane Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu provedeno je u Sloveniji.

Slovenija već dugi niz godina razvija jedinstven koncept outdoor smještaja u svojim kamping i glamping naseljima, a ima i snažnu proizvodnju kako karavana, kampera tako i mobilnih kućica. Osim Adria Mobil u Sloveniji pogone imaju poznati proizvođači kampera Chartago-Malibu,  koji su i partneri ovog studija.
U organizaciji i pratnji doc. dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić, studentice su najprije srdačno primili u jednoj od najvećih i najnagrađivanijih tvornica mobilnih kućica Adria Home u Črnomelju, gdje su upoznate sa cijelim proizvodnim procesoma. Studentice su posjetile i show room gdje su imale čast da ih pozdravi  i glavna direktorica Adria Home Marta Kelvišar.  

Nakon toga, posjetile su kamp Bled, jedini kamp direktno na bledskom jezeru sa popunjenošću od 89% a i tog je dana bio u cjelosti popunjen. Studentice je sa operacijama u kampu upoznala gošća predavačica na Master studiju direktorica Nika Morič.

Studentice su sa zanimanjem razgledale Garden Village Bled, prvo glamping naselje u Sloveniji, a prenoćile su u kampu Šobec, jednom od najboljih kampova u Sloveniji gdje ih je u višesatnom razgovoru s poslovanjem kampa upoznao direktor Uroš Ambrožić, ujedno i dopredsjednik Udruge kampova Slovenije. Nakon toga posjetile su novi kamp: River camping gdje ih je dočekala i provela kampom  jedna od vlasnica  Ana Filipič. Na kraju, studentice su posjetile jedinstveno”zero waste” glamping naselje Ribno uz posebnu zahvalu vlasnicima gospođi i gospodinu Blažić te gdji Špeli na ljubaznom prijemu.

S ponosom napominjemo da su troje od gore spomenutih domaćina ujedno bili i polaznici programa cjeloživotnog obrazovanja “Menadžment kamping resorta” koji se već 8 godina održava na našem Fakultetu.

Ovo dvodnevno studijsko putovanje studenticama je približilo poslovanje održivih kampova i glamping naselje u unutrašnjosti,  te brojne održive prakse u menadžmentu i operacijama u kampu.

Skip to content