U Rimu održan završni sastanak partnera projekta InCompEdu

29.03.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dana, 10. ožujka 2023. godine održan je završni sastanak partnera projekta InCompEdu (Innovative Competences for Education) u Rimu. Susret je okupio predstvanike obrazovnih organizacija iz šest zemalja: Poljske, Italije, Finske, Hrvatske, Rumunjske i Slovenije. Cilj projekta InCompEdu bio je razviti interkulturalnu suradnju te ključne kompetencije nastavnika i učenika u cjeloživotnom učenju, kreativnosti, poduzetništvu. Zato su tijekom dvije godine projekta, partneri razvili brojne obrazovne alate i materijale (https://incompedu.ug.edu.pl/deliverables/), kao što su:

– Platforma za e-učenje s online tečajevima za nastavnike i studente,

– Skup nastavnih planova koji koriste aktivne i problemske metode,

– Društvena igra za učenje stranih jezika i europske culture,

– Vodič za nastavno osoblje – primjeri dobre prakse i preporuke.

Tijekom sastanka partneri su rezimirali rezultate evaluacije projekta, razgovarali o završnim aktivnostima i diseminaciji projektnih rezultata te o mogućnostima daljnje suradnje.

Projekt InCompEdu sudionici su vrlo dobro ocijenili. Izraženo je zadovoljstvo zajedničkim radom te istaknuli važnost ovakvih inicijativa za razvoj obrazovanja u Europi.

“Projekt InCompEdu bio je nezaboravno iskustvo za sve uključene. Zahvaljujemo svim partnerima na njihovom doprinosu i entuzijazmu!”, zaključila je dr. Olga Dębicka voditeljica projekta InCompEdu i predstavnica glavnog koordinatora projekta, Sveučilišta u Gdansku.

Na sastanku su kao predstavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prisustvovali doc. dr. sc. Jelena Mušanović, dr. sc. Jelena Dorčić, te Jelena Jakšić Mihović, stručna suradnica u Centru za projekte.

Projekt InCompEdu provodi se u okviru programa Erasmus+, KA226 od travnja 2021. godine, a zaključno s ožujkom 2023. godine.”

Skip to content