Ugostiteljska škola Opatija započela je s eksperimentalnim programom

19.09.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Tijekom prvog tjedna nastave Ugostiteljsku školu Opatija posjetila je regionalna TV postaja Kanal Ri i pažljivo zabilježila te ekskluzivno prenijela zanimljive vijesti: započeo je eksperimentalni obrazovni program za zanimanje Tehničar/ka posluživanja.

Eksperimentalni program nastao je kao rezultat predanog rada tima profesora u sklopu projekta RCK Recept, koji ima za cilj popularizaciju strukovnih zanimanja i povezivanje obrazovanja s realnim sektorom i potrebama poslodavaca kako bi se odgovorilo na tržišne izazove. Ovaj ambiciozni projekt razvijan je tijekom više od tri godine.

Program nije ograničen samo na Opatiju – provodi se i u Karlovačkoj županiji, u Trgovačko-ugostiteljskoj školi Karlovac. Ideja je bila stvoriti program koji će odgovarati potrebama realnog sektora, a očigledno je da je ta ideja uspješno zaživjela. Škola je već privukla 13 učenika u svoje klupe, a postoji i niz zamolbi za upis i prebacivanje iz drugih razreda, što svjedoči o visokoj potražnji za ovim programom.

Novonastali program također donosi inovaciju u hrvatsko obrazovanje – modularnu nastavu. Uz obvezne module, učenici imaju priliku birati izborne module prema svojim interesima i potrebama, što im omogućuje prilagodbu obrazovanja prema svojim karijernim ciljevima.

Projekt RCK Recept i njegov eksperimentalni program Tehničar/ka posluživanja obećavaju svijetlu budućnost za strukovno obrazovanje u Hrvatskoj.

Cijelu TV emisiju pogledajte na YouTube-u Kanala Ri na sljedećoj poveznici:

POGLEDAJTE TV EMISIJU

Detaljnije: https://rck-recept.hr/2023/09/14/ugostiteljska-skola-opatija-zapocela-je-s-eksperimentalnim-programom/

Skip to content